2 Ağustos 2009 Pazar

Komedi Basını!

Gazetelere bakıyorum. Komik..Onlarca yabancı futbolcu kulüplerle bir gün anlaşıyor. Ertesi gün pürüz çıkıyor ve daha nicesi tekrar transfer oluyor. Anlamadığım şey bu kulüplerimizin bir yabancı sınırlaması var. Ya da yok biz bilmiyoruz. Şu medyamız gelsin bir anlatsın. Biz de bilelim neyin ne olduğunu..Bir Nistelrooy efsanesi yarattılar.

Baktılar olmuyor, güzel bir senaryo ile işi bitirdiler. Keza aynı durum Deco için de geçerli. Bu sadece Galatasaray için değil, diğer takımlarımızla da alakalı bir durum. Kulüp içinde adı bile geçmeyen oyuncular gazete sayfalarında boy boy gösterimde. Amaç?Amaç; tiraj..Amaç; işte ya tutturursak ilkesi. Ama unuttukları bir şey var. Güvenin, dürüstlüğün olmadığı bir anlayış zavallılık anlayışıdır. Bizim basınımızın bir kısmı ne yazık ki zavallı!

Savurun euroları..

Yurt içi transfer piyasasına anlam veremiyorum. Fenerbahçe Mehmet Topuz için 9 milyon euro veriyor. Artı bir de Gökhan Emreciksin’ı veriyor. Bursaspor Sercan Yıldırım için bu civarda bir parayı dahi kabul etmiyor. Gaziantepspor İsmail Köybaşı için 6 milyon euro’ya yakın para talep ediyor. Bana sorarsanız bu futbolcular bu kadar para etmez. O zaman da ben de şunu söylüyorum. Alt yapılarınıza biraz önem verin. Bu paraların 5 milyon eurosunu alt yapıya yatırsanız ne cevherler çıkarırsınız. Ama yok; herhalde hazır yetişmiş futbolculara tonlarca para bayılmak daha tatlı oluyor. Bir de kendi yetiştirdiğiniz bir futbolcuyu Avrupa’ya transfer ettirseniz. Bunların sayılarını gün geçtikçe arttırsanız. Bir de bunun tadına baksanız!

Kulaktan dolma..

Galatasaray’ın mali durumuyla ilgili ortada dolaşan ilginç iddaalara da buradan yanıt veriyim. Galatasaray’ın borç üstüne borç yaptığı ve sürekli bankalardan kredi çektiği ile ilgili yanlış bilgiler var. Bu yönetimin yaptığı en iyi işlerden biri bu takımın ekonomisini hiç olmadığı kadar iyi yönetmek.Kısa bir örnek; bu sene Ülker ile yapılan yeni anlaşma gereği 25 milyon dolara yakın para kasaya girdi. Özellikle Rijkaard’ın gelişi birlikte Ali Sami Yen’de bu sezon satışa çıkan kombinelerin tamamı tükenmek üzere..

Aslantepe’deki loca satışlarında inanılmaz bir hızla devam ediyor. Yani anlayacağınız borç üstüne borç değil; Galatasaray gelir kaynaklarını en üst seviyeye taşımış durumda. Futbol ile diğer branşların gelir-gider durumları en iyi şekilde belirlenmiş durumda. Anlayacağınız Galatasaray iyi yolda. Umarım Rijkaard ile beraber iyi futbol ve kazanılan kupalar da yakın olur..

29 Haziran 2009

http://www.jaglersport.com/yazi.php?id=360

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder