2 Ağustos 2009 Pazar

Futbolun adaleti yok!

Galatasaray rahat başladı maça. Başladı başlamasına da golü Beşiktaş buldu. İlk yarıda bu sezon görmediğim kadar ilginç bir Beşiktaş gördüm. Oyunun genel hakimi Galatasaray’dı. Pas yaparak oyunu rakip sahaya yığdı. Çok da iyi bir oyun ortaya koydular. Galatasaray’ın ve özellikle Arda’nın istekli oyunu ilk yarı golü getiremedi ama bu oyun golün habercisi gibiydi. İkinci yarı Baros net fırsatı harcamasına rağmen Kewell bu kadar cömert davranmadı. Eşitliği sağladı.Ancak Galatasaray defansı kötü ve bir o kadar şanssız günündeydi diyebiliriz.Takımdaki rahatlık onlara ters tesir etmiş sanırım.

Özellikle Mehmet Topal’ın hiç tadı yoktu. Stoperde oynamasına rağmen daha önce o bölgede hiç bu kadar sırıtmamıştı. Galatasaray oynadı, Beşiktaş kazandı. Galatasaray hak etmediği bir yenilgi aldı diyebiliriz.Daha öncede belirttiğim gibi hakemler hakkında yazmayayım diyorum. Ama sadece şunu söylüyorum ülkemizde ne yazık ki profesyonel düzeyde hakemimiz yok.! Bu düzende olacağını da zannetmiyorum. Kendilerine yazık ediyorlar başka bir şey değil!

Denize düşen Lucescu’ya sarılırsa…

Teknik adam konusunda sıkıntıya düşen takımlarımız Lucescu’ya sığınıyorlar. Eee biz kovarak göndermedik mi bu adamı? Galatasaray’da Süper Kupa’yı aldı. Sonraki sezon şampiyon yaptı. Ama şampiyon yapan bir teknik adamı gönderdi Galatasaray takımı. Hangi akla hizmetse…

Lucescu Beşiktaş’ı 100. yılında şampiyon yaptı. Sonraki sezon kovularak gönderildi. Sanırım her sezon yüzde yüz performans bekliyorlardı.Ya Zico’ya ne demeli.

Fenerbahçe’ye tarihinde ilkleri yaşatan bir teknik adam. Şampiyonlar Ligi’nde takımı çeyrek final oynattı. Sonra bavulu eline verildi. Şimdi Aragones belasından kurtul kurtulabilirsen…

Erik Gerets diye bir adam geldi bu ülkeye. O sıkıntılı kadroyla Galatasaray takımını mucizevi bir şekilde şampiyon yaptı. 83 puan topladı. Sonraki sezon bileti kesildi. Çoğu kimse bilmez. Galatasaray’a gelmeden önce Wolfsburg’un başındaydı Sayın Gerets. Bu sezon Bundesliga’da tarihinin ilk şampiyonluğunu kazandı Wolfsburg. Ve bu şampiyonluğun temelleri Erik Gerets’e ait. Galatasaray’a gelmeden önce iyi bir ekip kurup, bırakmıştı. O yapılanma meyvesini verdi. Wolfsburg şampiyonluğa bu sezon inanarak uzandı. Gerets’i daha iyi anlamak için O’nu Bülent Tulun’a sormak lazım. Şimdi de Marsilya’nın başında ve son haftaya 3 puan geriden geliyor.

Denizlispor’un Fenerbahçe’ye yaptıklarını belki de Caen Bordeaux’a yapar ve Marsilya şampiyon olur. Belli mi olur; Gerets mucizeyi sever!

Bu takımlarımız bu zihniyetlerle yönetildiği sürece bu tabloları biz daha çok görürüz. İstikrarın olmadığı bir yerde bilgiden, gelişmeden, kalkınmadan söz etmek mümkün olamaz. Bunu yönetimlerimiz benden daha iyi biliyorlardır herhalde. Umarım bizim takımlarımızdan biri de; bir Sir Alex Ferguson, bir Arsene Wenger istikrarı yakalar. Ne dersiniz; çok mu hayalciyim!

25 Mayıs 2009

http://www.jaglersport.com/yazi.php?id=340

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder