2 Ağustos 2009 Pazar

Bu muydu İspanya dediğiniz?

Maç öncesi bakıyorum herkesin ağzında bir İspanya...

Tamam son Avrupa Şampiyonu ekip, bilmem kaç maçtır yenilmemişler ancak kendi milli takımıza biraz saygısızlık yapıyoruz.Benim basınım, benim medyam bunları hep göz ardı eder. Kendimizi küçük düşürmekte üstümüze yok. İspanya son Avrupa Şampiyonu ise bizde son Avrupa 3. süyüz. Ayrıca şansız Almanya maçı olmasa İspanya ile final oynayacak kadar da iyi bir turnuva geçirdik.Maçtan önce Fatih Terim’in kadroyu vermesi herkesi şaşırttı. Herkes kalabalık bir orta saha ve tek forvetli bir 11 bekliyordu. Tabii bize göre İspanya’da oynuyorduk; kapanmalıydık, bir puana bile razı olmalıydık. Ama Fatih Hoca’yı tanıyanlar bu karara hiç şaşırmadılar.

Maça geldiğimizde aslında iyi bir başlangıç yaptık. Daha maçın başında iki net fırsattan birini gol yapsak maçın rengi çok farklı olurdu.Olmadı...Oyunu iyi okuyan bir milli takımımız vardı sahada. Son Avrupa Şampiyonu dediğiniz İspanya’ya ilk yarı pozisyon vermedik.İkinci yarıda aslında istediğimiz gibi başladı.Baktığınız zaman Emre Aşık ve Hakan Balta Servet’i hiç aratmadılar. Ancak fizik açıdan biraz düşünce yine bir duran top, karambol derken top Pique’nin önünde kaldı ve golü yedik.

Golden sonra zaten oyun içinde topu ileriye taşıyamadık. Aslında baktığımız zaman Emre ve Arda’nın etkisiz kalması ve Nihat’ın formsuzluğu bizi etkiledi. Ayrıca bu takımda bir de Hamit yok. Eksikliği elbette hissediliyor. Yoksa şu İspanya’yı orda çok rahat yenebilirdik. İspanya’nın zaten işi gücü pas. Kurulmuş bir düzenleri var. Bunu hiç bozmuyorlar. Basit oynayarak rakibi yoruyorlar. David Villa oyunda hiç yoktu. Torres ise biraz çabaladı. Ama yetersiz. Bütün işi Xavi ve Ramos yaptı. Soruyorum ben şimdi: Bu muydu İspanya dediğiniz?Ancak şimdi Sami Yen’de tekrar görüşeceğiz onlarla. İstekli arzulu futbolumuzla galibiyet istiyoruz. Bernabeu’daki de cehennemi mi? 75.000 kişi diyorsunuz da tiyatro seyircisi gibi. Siz bir de Sami Yen’i görün!

29 Mart 2009

http://www.jaglersport.com/yazi.php?id=299

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder