2 Ağustos 2009 Pazar

Büyük Mustafa!

Aylar öncede yazdığım gibi ‘’Tarihe geçecek mi acaba?.. Ne diyor bu adam?’’ derken Mustafa Denizli tarihe geçti. Üç büyük kulübü şampiyon yapan tek teknik adam oldu.İlk yarıyı altıncı bitirip sezon sonu şampiyonluğu kaptı. Haftalar öncesinden verdiği sözleri birer birer yerine getirdi. Şans yok muydu yanında? Elbette vardı. Ancak bir lider kendi şansını kendi yaratır. Mustafa Denizli de öyle yaptı. Rakiplerin maçlarını hesaba kattı. Kendi maçlarını aldı ve şampiyonluğa uzandı.

Zekasının yanına, şansını da koydu. Denizli’nin kehanetleri demiştim. Hepsi tek tek gerçekleşti. O zaman şimdi ne diyorum: Kahin Denizli!Kim ne derse desin. Bu ülke iki değerine sahip çıkmalı, korumalı. Biri Fatih Terim diğeri Mustafa Denizli.. Kolay yetişmiyor bu insanlar. Avrupa’ya haykırdığımız seslerimiz oldular. Ortaya koyulmuş net başarılar, şampiyonluklar, kupalar var. Kimse inkar etmesin!

Lige baktığımızda; sezon ilginç maçlarla son buldu. Sivasspor kaybederek Şampiyonlar Ligi vizesini aldı. Gençlerbirliği mutlak puan alması gereken maçta dört gol yedi. Ancak ligde kaldı. Şaşırtıcı başlayan lig yine şaşırtıcı bitti. Bir puanın ne kadar önemli olduğu, takımların birbiriyle oynadığı maçların ne kadar önemli olduğu çok net bir şekilde görüldü. UEFA Avrupa Ligi’ne Trabzonspor, Fenerbahçe ve Galatasaray gidiyor.
O zaman bu üç kulübün UEFA gruplarını net bir şekilde aşmaları lazım. İlerleyebildikleri kadar ilerlemeleri lazım. Elimizde fırsatlar varken iyi değerlendirelim. Puanları toplayalım. Sivasspor’dan çok umutlu olmasam da Şampiyonlar Ligi’nde gruplara kalmaları halinde, o moralle iyi işler yapacağı kanısındayım.

Nasıl bir transfer politikası izleyecekler bilemiyorum. Ancak Bilica’yı sanırım Fenerbahçe’ye vermişler. Umarım daha iyisini getirirler. Daha iyisini bulmadan elindeki kaybetme diye bir laf vardır. Herhalde Bülent Uygun bunu düşünmüştür.Yoksa konu Fenerbahçe olunca akan sular duruyor mu?

Ligin Namusu...

Şansal Büyüka ve Erman Toroğlu çok takdir ettiğim yorumcular. Ancak haftalardır “namuslu lig, temiz bir lig oldu” diyip duruyorlar. Peki soruyorum “Bundan önceki sezonlarda oynanan ligler nasıl liglerdi?”.. Bu sezonun ilk yarısını hatırlayalım. Kıyametler koptu. Hakemler toplantı yaptı. Oğuz Sarvan bir çok kulüp tarafından istifaya davet edildi.O zaman soruyorum şimdi “Bu sezonki lig nasıl namuslu?”.. Daha geniş açıklamalar olursa bazı şeyler sanırım daha net anlaşılır. Yoksa kafalarda soru işaretleri böyle dolaşmaya devam eder. Yanlış mıyım Şansal Hocam, yanlış mıyım Erman Hocam??

31 Mayıs 2009

http://www.jaglersport.com/yazi.php?id=343

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder