2 Ağustos 2009 Pazar

Buz gibi bir maç!

Saha nasıl olacak?Futbol oynanabilecek mi? “Aman sakatlık olmasın”larla dolu bir hafta…Sivas’ta maç öncesi konuşulanlar böyleydi. Sahaya baktığımızda bir kısmı buz, bir kısmı su, bir kısmı çamur ne ararsan var. Galatasaray’a baktığımızda ise bir çok oyuncusunu İstanbul’da bırakmış ve on yedi kişi ile zorlu bir deplasmana gelmiş.

İlk bakışta Hakan Balta’yı Emre Aşık ile beraber stoper olarak görüyoruz. Skibbe’nin tercihi böyle. Mehmet Topal’ı da oraya monte edebilirdi. Çünkü hazırlık maçlarında olsun kupa maçlarında olsun zaman zaman M.Topal’ı o bölgede gördük.

İki takım da temkinli başladı hatta ilk on-on beş dakika ayakta kalmaya çalışan futbolcuları gördük. Her ne kadar iki takım içinde şartlar eşit olsa bile Sivasspor’un avantajı var. Çünkü zemine daha alışıklar.Ayrıca idmanları bu tür sahalarda yapıyorlar. Bu önemli!

İlk yarıda çok da fazla bir şey olmadı. Uzun toplarla çıkmaya çalışan iki takım izledik. Aslında maçın kırılma anı ilk yarının son anında gelen kırmızı kart.. Galatasaray’ın böyle zor bir deplasmanda on kişi kalması Sivas’ın işini kolaylaştırdı. İkinci yarının ilk on dakikası içinde golü buldular. Galatasaray iyice oyundan düştü. Zaten eksiksiniz ve bu zeminde böyle bir maçta on kişi kalmışsınız. Baros’un da etkisiz oyunu buna eklenince Sivasspor üç puanı alıp liderliği sürdürdü.

Şimdi gelelim işin bir diğer boyutuna…

Bir yan hakem izledim bakın “yardımcı” değil yan hakem diyorum. Çünkü orta hakemine yardım falan etmedi. Ümit Karan’ı oyundan atışı tam bir hakem faciası.. Kameralardan görüyoruz. Her şey çok net. Taç çizgisinde yerdeki buzlara vuran Ümit’i neden oyundan attırdığını ben açıkçası anlam veremedim. Ümit’in hakeme sözlü olarak dediği tek şey “çok ayıp”. Başka da bir şey yok. Bunu çok net görüyoruz. Acaba birkaç buz parçası üstüne geldi diye mi oyundan attırdı! Hakemlerimiz devre arası ne kadar da alıngan olmuş! Şu maçlara bir kere olsun müdahale etmeyin. Maça damganızı vurmayın. Sizden çok da zor olan bir şey istemiyoruz.

Geçtiğimiz haftalarda bu hakem arkadaşlar bir basın toplantısı düzenlediler. Bülent Yıldırım’ın yaptığı konuşma karşısında şok oldum. İlk yarıdaki hakemlerimizi kendisi başarılı bulmuş. Bunu gözlemci puanlarından anlayabilirmişiz. Kahkahalara boğdu beni. Ama suç Bülent’te değil. Böylesine bir kaos ortamı içinde hala MHK başkanlığını sürdüren dürüst hakem hocası Oğuz Sarvan’da…Buradan anlaşılan şu ki; bu yarıda yine konuşulan hakemler olacak. Daha ilk maçtan bunu rahatça gördük zaten. Ne diyeyim; Allah ligimizi bu hakem facialardan kurtarsın!

26 Ocak 2009 yazısıdır...

http://www.jaglersport.com/yazi.php?id=247

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder