13 Şubat 2011 Pazar

Bucaspor:3 Konyaspor:2

Buca Arena'da kritik bir randevuydu. Bucaspor , rakibi Konyaspor'u devirerek önemli bir avantaj yakaladı diyebiliriz. 

Özellikle Sivasspor'un da bu hafta kaybetmesi önemli. Ayrıca sezon sonu olası puan eşitliğinde ; Bucaspor Konyaspor'un önünde yer alacak. Çünkü Konya'daki maç 1-1 sona ermişti.

Maçtan değinelim biraz kısa kısa..

Yine maraton tribününde yerini alan ben, şöyle bir stadı kolaçan ettikten sonra gördüm ki kapalı tribün pek dolmuyor. Kasımpaşa maçında da fark ettim bunu. Sebebi tabii ki bilet fiyatları. Stadın tribünlerinin her yerinin kapalı olduğunu belirteyim. Yani maraton tribünü ile kapalı tribün arasında herhangi bir fark bulunmuyor. Fiziksel anlamda. Maraton ile kapalının aynı fiyatlarda olması Bucaspor Yönetimi'ni eksik bırakmaz. Merak etmesinler. Aksine takımın avantajına olur. Bunu da belirteyim.

Konyaspor taraftarına ayrılan yerin ise tamamı doldu. Bir kafes içerisinde maçı izlediler. Tribünlerin sahaya aşırı yakınlığı nedeniyle çok çok iyi bir önlem bana göre.

Bucaspor yine taraftar desteği ile maça hızlı başladı ve golü buldu. Sonrası ise can havli ile gerçekleştirilen Konyaspor atakları..

Koray'ın kırmızı kartına değinelim. Cüneyt Çakır yerden göğe kadar haklı. İlk sarı için zaten bir şey söylenemez. Koray ise ikinci sarı için deyim yerindeyse kaşındı.
On kişi kalmanın Bucaspor açısından sıkıntı yaratacağını düşünenler yanıldı. Ben de bu yanılanlardan biriyim. Kırmızı kart erken gelmesine rağmen Bucaspor inanılmaz bir mücadele örneği gösterdi.

Samet Hoca hemen Leko'yu stopere çekti. Bu da bir önlemdi. Ancak sonrasında Beto-Ediz değişikliği ile Ediz'i oraya yerleştirdi ve Mendy'i santrafora aldı.

İkinci yarıya aynı arzu ,istek ile başlayan Bucaspor Erkan ile yakaladığı kontrayı iyi değerlendirdi. Hem kırmızı kart hem penaltı herkese maç Buca'nın dedirtse de futbolda kesin bir şey yok. Bunu bilmek gerek.
Nitekim de öyle oldu. Konyaspor iki yan topla eşitliği sağladı. Zaten maç boyu 3 etkili orta yapan Konyaspor bunların ikisini gol yaptı. Bunda biraz da kaleci Londak'ın hatası var. Çıktığı yan topu alıyor tamam ama çıkılması gereken yan toplara da çıkmak lazım.

Demoralize olan bir Bucaspor olmasına rağmen disiplinin elden bırakılmaması önemli. 2-2 olana kadar Samet Hoca değişikliklerde biraz gecikti. O da farkında ki maç sonu belirtmiş. 2-2 den sonra Konyaspor'un bir yan topu bu defa Londak'tan döndü. Dönen topu maçın adamı Leko yaklaşık 40 metre sürdü ve köşeyi güzel gördü.

Biraz da Cüneyt Çakır'dan bahsedelim..

Otoriter kimliğini kartlarıyla korumaya çalışan bir hakem olduğu biliyoruz. Türk hakemlerimiz içinde bana göre en iyisi diye düşünüyorum. Bizim hakemlerimizin kabiliyetlerini bildiğim için yorumum bu yönde. Hata yapmıyor mu elbette yapıyor..
Bucaspor-Konyaspor maçında biraz kart adaletinde sıkıntı yaşadı. Ancak son dakikada Konyasporlu Ertuğrul'un kırmızısı ikinci sarıdan değil , direkt kırmızı olmalıydı. Ufak bir hata olarak görünebilir ancak bana göre büyük bir hata bu.

Unutmadan Mehmet Batdal'dan bahsedeyim biraz. Bucaspor'un evladı, devre arasında düşme hattındaki en azılı rakip Konyaspor'a gidince tepki toplamıştı camiadan. Her takım olur da neden Konyaspor denmişti?

Batdal da bir açıklama yapmadı bu konu ile ilgili. Maç öncesi takımlar ısınırken  göremedim kendisi. Gelmedi mi acaba diye düşünürken yedek kulübesinde gördüm. Maç öncesi ısınmadı ama on sekizdeydi. Devre arası da ısınmadı. Oyuna da girmedi haliyle. Bu da ekstra anekdot olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder