19 Şubat 2011 Cumartesi

Galatasaray:1 Bucaspor:0

İlk yarıda açıkçası kötü bir Galatasaray izledik. Tamam bu sene iyi değil Galatasaray ama TT Arena'ya çıktığında çok daha farklı oynayan bir ekip. Bucaspor maçında o beklenen başlangıç gelmedi.

Aksine Bucaspor'un çok daha istekli olduğunu ilk yarıda söylemeliyiz. Samet Hoca'nın öğrencilerinin iki topu direkten döndü. Buna karşılık Stancu ile gelen duran topa Londak'ın çelip direğe takıldığı bir de Galatasaray topu var. İlk yarıda izlediğim Sabri son yıllardaki en kötü Sabri'ydi diyebilirim. Biraz sakatlık etkilemiş O'nu belli. Düzelecek inanıyorum.

Hagi belli ki sağ içte Sabri'nin hızından, seriliğinden faydalanmak istiyor. O'na da hak veriyorum ancak bazı şeylerde de ısrar etmemek en güzeli galiba. Nitekim 2. yarı başında Serkan yerine Yekta hamlesi ile Sabri tekrar sağ beke geçti. Stancu'nun sayılmayan ofsayt golü ile biraz şahlandığını söyleyebiliriz takımın. Bu on - on beş dakikalık bir baskı da oluşturdu ancak bir türlü beklenen gol gelmedi.

Sonrasında Bucaspor'un Mendy ile yakaladığı bir fırsat da var. Açıkçası Samet Aybaba'nın orta sahayı hayli kalabalık tutması Buca'nın çok avantajına oldu. Örneğin Mulemo teknik bir oyuncu, sol bek.. 
Sık sık da bindirmeyi sever sol kanattan. Ancak bir kez çıktı bu maçta ileri. Onda da cezayı Galatasaray kesti.

Beklenen gol Culio ile geldi. Sabri'nin gönderdiği güzel topu, maç boyu istekli olmasına rağmen etkisiz olan Kazım iyi yere gönderdi. Culio da yazdı. Her maç inanılmaz çalışıyor, koşuyor. Çalışkan..
Rakibi ısırıyor en azından. Hakkıydı gol, attı da.

İstikrarsız tablo devam ediyor Galatasaray'da. Seri bir türlü yakalanmıyor. Lig zaten bitti ancak hedef kupa tabii. Gaziantepspor maçı çok önemli. Antep'in yükselen formu maçı bir adım daha önemli kılıyor bana göre.

Son olarak yine Kuddusi Müftüoğlu'na değinelim. Tipik Kuddusi..
İlginç istatiki veriler var elimde O'nunla ilgili. Yakın zamanda paylaşacağım. Ancak şunu söyleyeyim:

TT Arena'daki ilk maç Sivaspor maçına da Kuddisi Müftüoğlu atanmıştı. 3. maç bu. Yine Kuddusi. Geçen seneki Sami Yen maçlarını da hatırlayın. Neredeyse tüm maçları Kuddusi Müftüoğlu yönetecekti.
Korkarım Oğuz Sarvan , Fenerbahçe maçına da O'nu verecek. Ne diyeyim bekliyoruz Kuddusi!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder