10 Şubat 2011 Perşembe

Cesare Prandelli

Akşam akşam nerden geldi aklına Prandelli yazısı diyebilirsiniz. İtalya, Almanya'ya yenilmeyince bir anda içimden geldi. Son Dünya Kupası'nda İtalya'nın bozulan imajını yavaş yavaş kurtarmaya çalışan bir teknik adam ile karşı karşıyayız.

Cesare Prandelli..

Teknik direktör kariyeri Atalanta genç takımı ile başladı. Sonrasında bir dönem Lecce kariyeri var.
Hoş anılar ile ayrılmamış Lecce 'den . Tarih itibariyle bu dönemlerini zaten pek hatırlamıyorum.

Prandelli'yi ilk olarak Prandelli yapan aslında Parma macerası..
Parma'daki ilk sezonu 56 puan toplamaya başardı. Takip eden sezon yani 2003/2004 sezonu ise 58 puan ile kapattı. Parma'nın çapına göre hayli başarılı iki yıl..

Bu başarısı O'nu Roma'nın başına geçirdi. Ama bir takım sorunlar peşini bırakmadı Prendelli'nin.
2005/2006 sezonu O'nun Fiorentina macerasının başlangıcı..
İlk sezonunda tam 74 puan ve gelen 4. lük mevcut. Ancak başından bela bir türlü eksik olmadı. Calciopoli skandalı O'nun takımının da başını iyice ağrıtacaktı.

İlk olarak 4. olan Fiorentina'ya İtalya Federasyonu Şampiyonlar Ligi'ne gidemeyeceğini söyledi. Sonrası ise daha vahimdi. Fiorentina 'ya Serie B yolu gözükmüştü. Hala daha devam Calciopoli davaları olduğunu da hatırlatalım. Daha sonra Serie B'ye düşmekten bir şekilde kurtuldu Fiorentina. İtalya Federasyonu ise düşmekten beter bir karara bağlamıştı durumu. 2006/2007 sezonuna Fiorentina eksi 15 puan ile başladı. Düştü gözü ile bakılmaya başlanmıştı Fiorentina'ya. Prandelli için bu sorun teşkil etmedi. Eksi 15 puana rağmen Fiorentina sezonu 5. olarak tamamladı.

Bu başarı Cesare Prandelli'ye yılın en iyi İtalyan teknik adam ödülünü almasını sağlamıştı.

2007/2008 sezonunda Avrupa'da dolu dizgin ilerledi takımı. Uefa Kupası'nda yarı finale kadar geldiler.
Ancak Rangers'a elenmekten kurtulamadılar.
Serie A ise 66 puanla 4. sırada tamalanmıştı. Bu Şampiyonlar Ligi bileti demekti.
O yıl da İtalya'da en iyi teknik direktör ödülünü aldı.

2009'da Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalan takım, grubu 3. sırada tamamladı ve Uefa Kupası'na gitti. Bu sefer işler Avrupa'da pek iyi gitmedi Ajax ' a elendi takım.
Serie A 'da ise Fiorentina yine 4. olup, Şampiyonlar Ligi'ne gidiyordu. Prandelli adeta makina düzeneğini gibi bir ekip oluşturmuştu.

Şampiyonlar Ligi'nde bu sefer takım 2. tura yükseldi. Ancak bu başarı Serie A'ya etki ediyordu. Fiorentina için işler Serie A'da pek iyi değildi. O sezon Fiorentina 47 puan ile 11. oldu.

2010 Mayıs'ında İtalya Futbol Federasyonu , Fiorentina'nın kapısını çaldı. Son Dünya Kupası'nda imajı zedelenen takımın başına Prandelli istendi. İlk etapta Fiorentina buna soğuk baksa da Onlar da artık Cesare'nin miladının Fiorentina'da dolduğunu düşünmüş olacaklar ki izin verdiler.

2012 Avrupa Şampiyonası eleme gruplarında 3 galibiyet 1 beraberliği var İtalya'nın.
Buna oynanmadan kazanılan Sırbistan maçı da dahil tabii ki.
Prandelli'nin İtalya mecarası mutlu sonla mı sonlanacak? Umarım mutlu biter.
Hep beraber, izleyip göreceğiz..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder