28 Haziran 2010 Pazartesi

Kupanın kaderi değişti!

Neresinden bakarsanız bakın turnuvanın kaderiyle oynandı bana göre.

Almanya veya İngiltere çeyrek finale çıksın diye bir derdim yok.
Veya Arjantin'in o ofsayt golü olmasa yenemeyeceğini savunmuyorum.

Ancak bariz yapılan bu hakem hataları turnuvanın kaderini etkilemiştir.

Almanya 2-0 öne geçmiş.İyi de oynuyor.Sonrasında İngilizler farkı bire indirdi hatta beraberliği yakaladı.Ancak 2. golü verilmedi İngilizlerin.Yaklaşık 1 metre içeri giren topu yardımcı hakemin görmesi beklenemez.Ancak tahmini bir yorum yapsa kendi açısından gol kararı verirdi bana göre.
Maç 2-2 de olsa Almanya turu geçemez miydi?
Geçerdi belki ama maça bu şekilde gölge düşmezdi en azından.

Arjantin maçı ise tam bir skandal. Tevez'in golü ofsayt üstü ofsayt.Nasıl süzemediler anlamış değilim.Tam 1.5 dakika sonra santra yapıldı.Orta hakem ile yardımcı hakem tekrar tartıştılar pozisyonu.Dev ekrandan da bariz şekilde görülmesine rağmen gol kararı verdiler.

Ne diyelim o da Maradon'nın şansı olmuş olsun artık!

Çeyrek finali değerlendirirsek:

Arjantin-Almanya

Arjantin'in asıl sınavı bu maç olacak.Bana göre Meksika maçında ofsayttan golü bulmasalar veya Meksika'nın direkte patlayan topu gol olsa çok daha zorlanacaklardı.

Zevkli bir maç olacak.Almanya öyle ve böyle tur atlıyor.Yine turnuva takımı olduklarının hakkını veriyorlar.En kötü zamanlarına da denk gelse en az yarı final görüyorlar.

Messi biraz kıpırdar Arjantin ilk golü bulursa tur daha yakın olur tangoculara.O yüzden bu maçta ilk gol çok önemli.Aksi takdirde Almanya'nın golü bulması demek Maradona'nın önem vermediği takım savunmasının dağılması demek olur.Almanya İngiltere'ye uyguladığı tarifeyi Arjantin'e de uygulaması kaçınılmaz olabilir.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder