10 Haziran 2010 Perşembe

Miroslav Stoch

Galatasaray istemişti.Fenerbahçe aldı.Sabah Stoch'un manejeri açıklama yaptı: O Rijkaard'ı istiyor diye.Chelsea önce 7 milyon euroda diretti.Ama Galatasaray vermedi o kadar.Cimbom'un verdiği 4.5 milyon euro idi.Onu da Keita ve Elano transferlerinde olduğu gibi taksitlere bölmek istediler.Transferin tıkandığı noktada bu.Chelsea yanaşmadı buna.Galatasaray o zaman Dünya Kupası sonrasına bırakalım dedi.Ama Fenerbahçe işi bitirdi.

Çünkü verdiği bonservis bedeli 9 milyon euroya yakın.Bonservis bedeli için kaynak Bülent Abi.

Chelsea'de bu fiyatı görünce bıraktı tabii Stoch'u.Tahminim bu yönde.
Peki Miroslav Stoch'a biraz bakalım...

4 yıldır Chelsea'da adam akıllı maçı yok.Yıldızı geçen sezon kiralık oynadığı Twente'de parladı.Twente'de deyim yerindeyse uçtu bu adam.
Bu adamı 4-3-3 te ilerideki üçlünün soluna koy.Bu adam akar orda.Ama Fenerbahçe ne oynuyor? Bu önemli tabii.Sırf rakibin yoluna taş koymak için bir transfer olamaz bu.Olmamalıdırda.İhtiyaç için alınmıştır umarım.
Fenerbahçe 4-3-3 oynarsa dediğim gibi müthiş transfer.Şu mevcut kadro bunu oynar mı? O da tartışılır.Oynarsa Alex'i nereye koyacaksın?
Bir sürü sıkıntı.4-2-3-1 de sola koyulacak Stoch muhtemelen.Bunu Stoch kaldırabilecek mi onu da izleyip göreceğiz.

Peki iyi bir yatırım mı? Yaş 21 bana göre iyi yatırım.
Eğer bonservis bedeli 9 milyon euro ise bu adam için bu para fazla mı?
Şu anki duruma göre bu adam bu kadar para etmez.Ama Dünya Kupası'nda coşar,önümüzde sezonda Fenerbahçe'yi şaha kaldırırsa Fenerbahçe iki katı fiyatına satar bu oyuncuyu.Bu da Aziz Yıldırım'ın şirket yönetme politikasına göre iyi bir yatırım ,iyi bir transferdir.Çünkü müşterilerini mutlu etmek,şirketi zarara uğratmamak O'nun en büyük görevi.Şampiyonluk gelmese de olur.Zarar etmesin yeter.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder