16 Haziran 2010 Çarşamba

Sürprizin Kralı--İspanya:0 İsviçre:1

İyi başlamadığına inandığım Dünya Kupası’nda en çok heyecanlandığım maç oldu İspanya-İsviçre maçı.

İsviçre ; direniyoruz,kapanıyoruz,adam geçirmiyoruz diye diye son Avrupa Şampiyonu İspanya’yı devirmeyi başardı.Yaptıkları çok büyük bir iş bana göre.

İspanya deli gibi top yaptı .Harika paslaşmaları yine izledik.Ama bu sefer golü bulamadılar.İsviçre ise Senderos sakatlanmasına rağmen bundan hiç etkilenmedi.Ottman Hitzfeld maça çıkmadan önce beraberliği verseniz kabul edecek durumdaydı.Maça da bu strateji ile çıktılar.Ancak o defansın arkasına sarkıttıkları top Onlar için altın oldu .Frei’da yok bu takımda. Sakat ama golü yine de bulmayı başardılar.

İspanya ne yaptıysa olmadı golden sonra. Xavi direkleri dövdü.İsviçre de az daha ikiyi buluyordu Eren ile.
Herkesin dilinde dolaşan ”daha sürpriz olmadı kupada” cümlelerinden sonra sürprizin kralını yaptı İsviçre.

Bu skorla H grubu da karışmış oldu.Şimdi durum vahim.Neden diyeceksiniz?
İspanya’nın olası bir ikinciliği 2. turda Brezilya-İspanya eşleşmesini önümüze serebilir.Her şey mümkün.Bakarsınız çok beğendiğim Şili de devirir İspanya’yı.İspanyollar erken döner evlerine.

Ters giden bir şeyler var…

Önce Abdullah Avcı düşünüldü Bucaspor’un teknik patronluğu için.Çok umutlanmıştım.Aklımdan müthiş olur diye düşünürken giderilemeyen birkaç pürüz yüzünden Abdullah Hoca kopamadı İstanbul Belediye’den.Sonrasında Bülent Uygun ile anlaşıldı.Bülent Hoca’nın Sivas da yakaladığı başarı takdir edilecek türden.Ancak bakıyorum bazı transferlere anlam veremiyorum. Sivasspor’dan Musa ve İbrahim ile anlaşıldı.Belli ki Bülent Uygun’un isteği ile yapıldı bu transferler.Musa Aydın için bir şey diyemem.Son sezon hariç genelde iyi bir performansı var.Ancak bu takımdan Kaptan Yılmaz Özlem gönderiliyor.Ardından İbrahim oraya monte edilmeye çalışılıyor.2. lig B’den beri Bucaspor’da emektar Yılmaz Kaptan.Belki yaşı ilerledi.Ancak adam oynuyor.Takımı için yırtınıyor.İlla gönderilecekse Onun boşluğunu İbrahim ile dolduramazsınız.Bucaspor’un inanılmaz bir alt yapı potansiyeli var. Avrupa’da şampiyonlukları,başarıları var bu alt yapının. En azından buradan birkaç futbolcu takviye edin.Toplama takım kurmayın. Yabancı transferler için şu an bir şey söylemek imkansız.Kapalı kutular ..
Ancak dediğim gibi biraz endişelerim var Bülent Uygun için.
Her takımın ayrı bir stratejisi,her şehrin ayrı bir havası vardır.

Aman hocam İzmir büyük gelmesin sana?

Umarım ilk beş haftada bu endişelerimi yok eder,Bucaspor’u istenen noktaya getirirsin.


Jaglersport.com'daki yazımdır...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder