10 Nisan 2011 Pazar

Samet Aybaba'nın ardından...

Bucaspor Bülent Uygun’dan yediği darbe sonrasında çok tökezledi. Yönetim bir çok teknik adamla görüştü bu ani ayrılık sonrası. Ama içlerinden biri vardı bu taşın altına eline sokabilecek..

Bülent Uygun tarafından Bank Asya kadrosu tamamiyle enkaza uğramıştı Bucaspor’un.
Tam 24 oyuncu gönderilmiş yerine adeta toplama bir kadro yaratılmaya çalışılmıştı. Bu konuya burda girmeyelim şuradan yönlendirelim:

http://umutcanuner.blogspot.com/2010/10/tatile-bile-gelme-sayin-uygun.html


Bu enkazı toparlamak kolay değildi elbette. Samet Aybaba yanına Recep Çetin Hoca’yı da alarak Bucaspor’un başına geçmeyi kabul etti. İlk yarıdaki tüm maçlarını gerek emniyetin sorumsuzluğu gerekse yeterli ilginin (belediye,valilik) gösterilmeyişi sebebiyle BucArena’da oynayamayan Bucaspor iç saha maçlarından beklediği puan ya da puanları çıkaramadı. İkinci yarı ile beraber beklenen hava yakalandı. Ancak ilk yarıdaki kayıpların telafisi çok zordu. Buna rağmen BucArena’daki ilk maçta rakibi Kasımpaşa’yı dörtlük yapıp yolladılar. İçerideki diğer maç yine rakibi Konyaspor’du. Bu maçı da kazanan Bucaspor için umutlar yeşerse de Ankara’da iyi oynadığı Gençlerbirliği ve Eskişehir deplasmanlarından puan çıkaramadılar.


Samet Aybaba’nın deyimiyle iki ileri bir geri yapan takım içerde flaş takım Gaziantepspor’u da yendi.
Ligin en önemli maçlarından biri Sivasspor maçıydı. BucArena’daki o büyü bu sefer tutmadı. Maç başındaki kırmızı kart ve penaltı takımın dengesini bozdu. Penaltıyı kaçırsa da Sivasspor adeta altı puanlık bir galibiyet aldı.


Bucaspor için hayal kırıklığı deplasmandaki İstanbul Belediye maçında da devam etti. Öne geçtiği maçı kaybeden Bucaspor, Sivasspor’un kendi evinde Beşiktaş’ı yenmesiyle adeta havlu attı. Öyle ki Samet Aybaba da istifasını verdi.
Samet Aybaba’nın basın toplantısında sarf ettiği cümleler çok önemli aslında. İyi irdelemek, düşünmek lazım:

“Camia olarak “erken pes ettik” . “Bu takımın kapasitesi belli. Ama futbolcularım müthiş mücadele ederek kapasitelerinin çok üstünde bir performans gösterdi. Çıkış maçlarımızda önümüz kesildi. Çok talihsiz maçlar kaybettik. Camianın erken düşmeyi kabul etmesi de işimizi zorlaştırdı. Oysa bu bir motivasyon işi. Futbolda her şey olabilir. Rakibinin iki maç sahası kapanır, en önemli oyuncuları ceza alabilir vs vs… Şimdi önümüzde yedi maç var. Kazanabileceğimiz de 21 puan. Ama inanmak ve hırs yapmak gerek.”


Matematiksel olarak devam eden şansı olsa da Bucaspor'un işi mucizelere kaldı. Dünkü Karabükspor galibiyeti, bugün Sivasspor İstanbul Belediye'yi yenince anlamını yitirdi bana göre.
 
Ama şunun iyi bilinmesi gerek. Bahane bulmak kolay ancak sezon başı şu takımın kimyasını bozan, içine eden Bülent Uygun'un vicdan analizi yapması gerekmiyor mu? İyi bir teknik adam olmadan önce sağlam bir karaktere ihtiyacınız var!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder