18 Nisan 2011 Pazartesi

Manisaspor:2 Galatasaray:3

Maç başı için söylenecek tek şey var. Mustafa Sarp yerine Lorik Cana ile başlanabilirdi. Bülent Ünder ‘in tercihi farklı oldu.

Maça bu sene hiç olmadığı kadar iyi başlayan bir Galatasaray gördük. Ayağa pas yapan, rakibe önde basan bir Galatasaray..
Özellikle Stancu’nun sırtı kaleye dönük oyun şekli ilk yarı enfes bir görüntü verdi. Topu alışı, oyunu kanatlara yayışı muazzamdı. Yine Aydın’ın sadece ilk yarıdaki oyununa değinelim. Hiç olmadığı kadar koştu. Akıllı oynadı. Keza Ayhan da öyle. İnsiyatif fazla aldığı için bir kaç başarısız pas girişimi olsa da bugün genel anlamda iyiydi.

İlk dakikalarda Mustafa Sarp’ın 30 cm’den kaçırdığı bir pozisyon var. Nasıl kaçtığını anlamak mümkün değil! O’nu Sarp’a sormak lazım açıklayabilirse..

Artan baskı sonucunda ardı ardına iki Arda Turan golü izledik. Cevabı güzel verdi kaptan. Armayı öpünce yine tüyler diken diken oldu. Özledik!

İkinci yarıda Galatasaray’ın yediği iki golü irdelersek, iki yan top…
O toplara vurdurmayacaksınız. İki gole bakıyorum iki topta da Gökhan Zan vurdurtuyor adamına. İkinci gol için bir şey demem söz konusu değil Zapata için. Ancak yan toplara da biraz çıksa hiç fena olmaz.

Culio’ya değinelim biraz. Seneye çok daha başarılı olacağı kanısındayım. Hırsı ile aklını bu kadar olumlu , aktif kullanan futbolcu az bulunur. Buraya dikkat edelim. Culio’yu beğenmeyenler var bu ülkede. Ne diyeyim Allah akıl, fikir versin!



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder