28 Nisan 2011 Perşembe

Madrid bir İspanyol takımı beyim!

Mourinho , İnter’in başındayken nasıl eledi Barcelona’yı? Elindeki kadroyu çok iyi tanıyordu. İtalya’daki ilk maçta dişliler iyi işlemişti, 3-1 ile geçmişti Barca’yı. Nou camp’ı hatırlayın. Sağlam bir catenaccio diyebiliriz o gündeki anlayışına. Ama İtalyan takımı ile bunu yapıyorsunuz. Bu işi en iyi yapan bir ülkenin takımındasınız. Eledi o gün Barca’yı. Hak etti sonuna dek.

Ama Madrid’de? Elinizdeki futbolcu yapısına göre belli bir oyun şablonu belirlemek daha mantıklı. İşler bu sefer yürümedi. Yürüyemezdi de zaten. Şu mevcut kadro savunma işini tam anlamıyla nasıl becerecekti?

Her takım savunma futbolunu beceremez. Eee Kral Kupası’nı alırken aynı anlayış değil miydi diyenler olacaktır. O maçta Pepe’nin oyundan atılamayışı faktörü var. Pepe, Jose'nin bu seri boyunca en önemli kozuydu. Bu ayrıntıyı kaçırmamak gerekiyor. O yüzden taktik anlamda en önemli parçasıydı. Kupa'da çok iyi çalıştı. Hem oyun anlamında hem tekme anlamında. O gün atılmayınca çark işledi ki atılsa plak tersine dönerdi.

Bugün Pepe cart diye atılınca hesaplar bozuldu. Faul yapabilmeyi bilmek de önemli. İnter’deyken bu işlerin üstadı Materazzi , tabiri caizse adamı biçer ama hissettirmezdi. Rakip canından bezerdi. İtalyan savunmacılar bu işi iyi yaparlar. Ama ya Pepe? Birinden yırtsa ötekinde kesin atılacaktı. Öyle de oldu. Hakem hakem olunca maç da haliyle Barcelona’ya döndü!

Madrid'in yapısı gereği savunmaya dayalı düzende oynaması mümkün değil. Ama başka çaresi var mı Mourinho'nun? yok! Messi diye bir adam çıkıyor tozu dumana katıyor. Sizi çaresiz bırakıyor. O da haklı!




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder