19 Nisan 2011 Salı

Mustafa Pektemek Analizi..

1988 Sakarya doğumlu. Okul takımında oynarken amatör kulüp Topağaçspor’un dikkatini çeken bir isim..

Futbola 11 yaşında Sakarya Topağaçspor ‘da başlayan Mustafa Pektemek bu amatör kulüpten ilk sıçrayışını 16 yaşında Akyazıspor’a yaparak gerçekleştirdi.
Akyazıspor’da fazla vakit kaybetmedi. Topağaçspor’da O’na gözü gibi bakan hocası Sakaryaspor’a önermişti o dönem. Sakaryaspor biraz gecikmeli de olsa M.Pektemek’i gündemine aldı.

İlk sezonu paf takımda geçti. Takip eden sezonda A takımda idmanlara çıkmaya başladı. Özellikle gol vuruşlarındaki etkileyici yeteneği o dönemin hocası Şaban Yıldırım’ın dikkatini çekmişti. Ancak forma şansı bulamadı. 2006-2007 sezonunda ise Sakaryaspor’da teknik direktör Nejat Biyediç idi. Mustafa Pektemek’e ilk Süper Lig’de oynama şansını da O tanıdı. Sonrasında biraz daha tecrübe kazanması için sezonun ikinci yarısında Sarıyer’e kiralandı. Sarıyer’de attığı gollerinden çok yaptığı asistleriyle konuşuluyordu. Asıl yeri olmamasına rağmen sağ açık, ön libero gibi bir çok mevkiide oynadı. 4 golü vardı 15 maçta. Ancak 8 de asisti mevcuttu. Ümit Milli Takıma sürekli çağrılıyordu. O dönem Ümit Milli takım hocası da Tolunay Kafkas idi. Mustafa Pektemek’e inanan, güvenen isimlerden bir diğeri de Tolunay Hoca’dır.



Sakaryaspor’a geri döndüğünde 30’a yakın maçta forma giydi.
İlk profesyonel transferini 2008 yazında gerçekleştirdi. Gençlerbirliği O'nu Ankara'ya getirtti. Dönemin hocası Mesut Bakkal ona daha ilk sezonunda güvendi. 27 maç 8 gol, 6 asist ilk sezon performansı..
İkinci sezonunda 29 maçta 11 gol bıraktı filelere.


Abisi Sinan Pektemek. O da futbolcu. Mustafa Pektemek ondan daha yetenekli, hırslı, azimli..

Geçtiğimiz yaz Galatasaray’a transferi gündemdeydi. Ağustos başı çapraz bağları koptu. 6 ay topa vuramayacaktı! Transferinde ufak pürüzler kalmıştı Galatasaray için. Ama bu sakatlık işi bozdu!
Her şey sil baştan oldu onun için belki de. Ama yılmadı. Bu sıkıntılı sakatlıktan sıyrılışı, büyük futbolcu olduğunun göstergesi 6 ay sonra döndüğü ilk maçta golle buluşmasıydı. İstanbul Belediye maçında takımına üç puan getiren tek golü attı. Sakatlık sonrası çıktığı 8 lig maçında 6 gol attı. 2 de asisti var. Daha ne yapsın?

Sercan Yıldırım’a 10 milyon euroların biçildiği bir ülkede Mustafa Pektemek’e ne fiyat biçeceksiniz?
Cavcav : “Sercan 10’sa Mustafa 20 eder" derse cevabınız ne olacak?

Abarttığımız zaman mangalda kül bırakmıyoruz. Ama eğer abartacaksanız alın Mustafa Pektemek’i abartın. Hiç olmazsa hak ediyor.

Benim gözlemim Sercan 3 milyon euro etmez.Net.
Mustafa Pektemek’in bonservisi için geçen yıl 4 milyon euro isteniyordu. Bu sene İlhan Cavcav’ın fikri değişti mi bilinmez.

Galatasaray formasıyla görmek istediği bir oyuncu. Umarım bize kısmet olur.

Mustafa Pektemek hangi takıma giderse gitsin çok faydalı işler yapacağı kesin. Üzerinde ısrar edilirse, forma şansı verilirse neler yapabileceğini bugüne kadar kanıtlamış birisi. Daha da yolun başında. Yolun açık olsun!

Mustafa Pektemek, Gol demek!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder