26 Eylül 2010 Pazar

Galatasaray:3 İ.Belediye:1

Son günlerin aksine oyuna daha hızlı başlayan bir Galatasaray vardı. Öyle ki Serkan Kurtuluş’un beni şaşırtan iki müthiş ortasından biri gol oldu öteki de penaltı oldu.

İlk 10 dakikada Galatasaray oyunu kopardıktan sonra tempoyu hafif hafif düşürdüler.
İstanbul Belediye kontrolü daha sonra ele alsa da moral olarak da kötü duruma düştükleri için etkili olmadılar. Galatasaray da pek alan bırakmadı.

Galatasaray kontralarla gelmeye çalıştı ki etkisiz Aydın’ın getirdiği topu Baros inanılmaz bitirdi. Galatasaray üç farkı yakaladı.

Rijkaard ilk onbirde Cana’yı düşündü. Bu yüzden Kewell yabancı kontenjanına takıldı.

Galatasaray’ın bu maçta ileri ucuna bakarsak Baros’un dışında etkili olan bir oyuncuyu söyleyemeyiz. Aydın kötüydü, Misimoviç beklenen düzeyde değildi. Pino ise idare etti.Ama buna rağmen Galatasaray ilk yarı son maçlarının aksine 3 gol birden buldu.

Ayhan-Cana ikilisi Sarp-Ayhan ikilisine göre daha iyi göründü. Buradaki en önemli faktör de Ayhan’dır. Uzun zamandan sonra form olarak son derece iyi. Hata yapıyor yapacaktır da. Topla oynayan , pas dağıtan adam illa ki hata yapar zaten. Ancak Cana da şu an yeterli düzeyde değil. 60 dakikalık oynuyor . Rijkaard da bunu düşünerek oyundan aldı. Tabii yabancı kontenjanı olayı hocayı da etkiliyor.

Arda’nın dönüşü hücumu daha zenginleştirecektir. Böylelikle Rijkaard kanatlarda Kewell – Arda veya Arda – Pino ‘yu düşünecektir.

Servet’e ayrı değinelim. Kondisyon olarak şu an müthiş durumda. Geçen sezondan çok daha farklı bir görüntü sergiliyor. Her pozisyonda rakibi bozmaya gayret ediyor. Bunu da başarıyor.

Baros’a gelirsek..
Maça iki pozisyon harcayarak başladı sonrasında işi bitiren adam oldu. Bitiriciliği müthiş. Bir forvette de olması gereken bu. Geçen sezon sakatlığından dolayı olmayışı Galatasaray’ı olası şampiyonluktan etmişti. Hatırlayalım..

Galatasaray kötü başladı sezona. Ama arka arkaya gelen seri galibiyetler takımı da moral olarak üst seviyeye taşıdı. Genel olarak güzel bir lig olduğu kanaatindeyim. İyi bir lig izliyoruz.Ben öyle düşünüyorum..


*jaglersport.com yazımdır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder