19 Eylül 2010 Pazar

Bucaspor:0 Galatasaray:1

Bucaspor – Galatasaray maçı için İzmir Atatürk’teydim. Bir kere şunu belirteyim. İzmir özlemiş Galatasaray’ı. Galatasaray Kulübüne ayrılan yerlerin hepsi doldu. Yaklaşık 35 bin Galatasaraylı tribündeydi.

Maça gelirsek , Galatasaray’da değişen bir yok. Durgun oyun sürdü ilk yarı. Tabii bunda Bucaspor’un da etkisi büyüktü. İyi kapandı Bucaspor. Ama buna rağmen ilk yarı daha diri görünen Bucaspor’du.

2. yarı bir şeyler değişir mi diye düşünürken aynı oyun devam etti.

Yani bakıyorsunuz Misimoviç etkisiz. Kewell’ı kitledi Buca defansı. Pino desen kendine boş alan arıyor. Ama tabii bunlar olurken de zaman akıyor.

Sonrasında Ayhan kaybedeceği topu çok temiz bir şekilde tekrar kazandı. Kendine pozisyon yarattı. Vurdu gol oldu.

Maçın özeti bu. Galatasaray oynamadan yine bir üç puan aldı. Bu durum daha ne kadar devam eder bilemem. Ancak Sabri ve Arda geri döndüğünde bazı şeylerin değişeceği kanısındayım.

Özellikle Sabri ; her yazımda yeri geldikçe belirtmeye çalışıyorum.
Galatasaray’ın sağ bek sıkıntısı mevcut kadroda Sabri dönmediği sürece devam edecek.
Serkan Kurtuluş da yetersiz kalıyor o bölgede. Maç eksiği var. Ama bu açığı da kapatacağı yer Galatasaray değil.

Pino’ya ayrı bir yer açalım. Boş alan buldu affetmeyecek cinsten bir oyuncu. Ama Galatasaray’da oynuyorsunuz. Ancak skor avantajını eline geçirdikten sonra boş alan kalıyor. Pino da devreye giriyor. Bundan sonra da böyle olacak. Bucaspor maçında da aynısı oldu. Buca geriye düşünce arka alanı açtı. Pino girdi devreye. O kulvarı müthiş kullandı .Aktı adeta.

Galatasaray için en faydalısı skor avantajını yakaladıktan sonra Pino’yu oyuna almak olabilir. Rijkaard da düşünüyordur tabii bunu. Bu da farklı bir strateji..

Zemine de değinelim. Berbat bir zemin. Çok da kızamıyorum. Yeri geliyor Karşıyaka da Göztepe de Altay da bu zeminde oynuyor. Haliyle zemin rezil durumda. Buna acil bir çözüm bulunmalı..

2 yorum:

  1. zemine acil çözüm İzmir takımlarından destek le olur.
    Ha izmirin ekmeğinden yemiyorsan, izmir takımlarına destek vermeyebilirsin.
    bu soruyu anca izmir ekmeği yiyenler sorabilir

    YanıtlaSil
  2. İzmirliyim. İzmirli Olmaktan da gurur duyuyorum. 7 yaşımdan 15 yaşına kadar Buca altyapısındaydım.

    Zemine acil çözüm İzmir takımlarına destekle olur dersen beni Buca,Göztepe,Altay tribünlerine sor. Sadece bu soruyu değil her soruyu sormaya da hakkım var.
    Beni başkalarıyla sakın karıştırma!

    YanıtlaSil