22 Eylül 2010 Çarşamba

Sicilya'nın Catania'sı.. ( Calcio Catania)

Doğu Sicilya ekibi Catania. Çok seviyorum bu takımı.

2006/2007 sezonundan beri Serie A ' da mücadele ediyorlar. Bu takımı özellikle kendi evinde yıkmanız çok zor. Serie A'ya çıktıktan sonra ilk 2 sezon ısınma devresini atlatan Catania özellikle 2008/2009 sezonunda kendi evinde 11 galibiyet alarak herkesi şaşırttı. Deplasman karnesi de biraz iyi olsa en azından ilk 7 için şans bulabilirlerdi. Çünkü o sezon deplasman galibiyeti sayısı sadece 1.

Tipik catenaccio sistemini benimsiyorlar kimi zaman. Yani anlayacağınız tipte bir İtalyan Takımı.

Geçen sezona dönersek iç saha galibiyet sayıları 8. Şampiyon Inter'i 3-1 ile devirdiklerini belirtelim.

Bu sezona iyi başladılar. 4 maç 7 puan. İçerde 2 maç yine 2 galibiyet. Bu sefer deplasmanda Milan'dan geçen hafta puan almayı başardılar.

Biraz kadrodan bahsedelim. Takımın beyni 31 yaşındaki Giuseppe Mascara . Ruhunda forvet yatsa da o forvet arkası oynamayı çok seviyor. Şahane golleri mevcut. Ancak biraz daha kafasını kullansa şimdi çok daha farklı yerlerde olabilirdi.
Marco Giampaolo bu sezon Catania'nın başına geçti. Takımın biraz daha ofans yönünü göstermesini istiyor. 4-4-2 gibi dizse de takımı, maç içindeki şablon 4-4-1-1

Bir diğer isimden bahsedelim Maxi Lopez. Maxi'nin Barcelona serüvenini bilenler bilir. Barcelona tarihinin en kötü forvetlerinden biri olarak tarihe geçse de bana göre öyle değil. Barcelona kariyerinde ligde golü yok. Barcelona'ya katkısı pek olmadı. Ama Nou Camp'ta Şampiyonlar Ligi maçında Chelsea Drogba ile öne geçerken oyuna sonradan giren ve ilk kez bu turnuvada oynayan Maxi Lopez iki gol ile yıkmıştı İngilizleri..

Catania'da adeta yeniden doğdu. İyi performans sergiliyor. Bu sezon 4 maç tek gol..

Oyuncuların hepsine tek tek değinmeyeceğim. Daha sonra çok daha iyi bir analizle karşınıza çıkarım.

PES'te alın Catania'yı. Kurun catenaccio' nuzu. Sizi deviren olursa gelin bana :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder