17 Mayıs 2010 Pazartesi

Fener usulü Şampiyonluk...

Gördüm daha önce bu filmi.İzlediğimde aynı sahnelerdi.Tabii ufak-tefek değişiklikler olmuş.Ama oyuncuların çoğu aynıydı.Aziz Yıldırım ve Daum yine başroldeydi. Fenerbahçe zaten filmin değişilmezi. Bu sefer partneri Denizlispor değil de Trabzonspor’du.Bu sefer mekan Denizli Atatürk değil de Saraçoğlu’ydu.

İpler yine Fenerbahçe’nin elindeydi.Ancak Onlar yine ikramı tercih ettiler. Trabzonspor rahattı.Kupa zaferinin gururuyla geldiler Kadıköy’e. Fenerbahçe kalesine de iki kere gidebildiler.Biri gol oldu. Fenerbahçe ise ne yaptı? Öne geçtiği maçta şampiyonluğu verdi.Kendi evinizde taraftarınızın da desteğiyle öne geçtiğiniz bu hayati önem arz eden maçı kazanamıyorsanız suçluyu başka yerde aramayın.

İlk yarının bitmesinin ardından futbolcularda ister istemez stres başlamıştır.Ya gol atamazsak,ya şampiyonluk kaçarsa…

2. yarının ilk 15 dakikası stresten uzak bir görüntü çizdiler.Ancak ya sonrası?

Kolay değil bu kadar adrenalinin yükselmesi.Dakikalar geçtikçe stresin dozajının artmasıyla beyne oksijenin gitmemesi.Bunun akabinde reflekslerde gecikme.Sağlıklı düşünememe.Bunların hepsi yaşandı.Alex gibi topa müthiş hükmeden bir futbolcu bile bu kadar şut şansı yakalamasına rağmen o topu ağlara gönderemedi. Yakaladığı az buz pozisyonlar değil.Kaleci Onur’un da hakkını yemeyelim bu arada. Yer tutmasını çok iyi biliyor.Mükemmel bir kaleci olma yolunda. Biraz daha maç oynamalı diye düşünüyorum.

Gelelim işin skandal tarafına.Anons faciası…

Hangi akla hizmet böyle bir uygulama yapıldı onu bilemiyorum. Şu teknoloji çağında böyle bir skandal ilk kez görüyorum.Hiç mi diğer maça bakılmaz veya birilerine sorulmaz?
Anlam veremiyorum.Ayrıca son iki dakikayı sırf bu yüzden heba eden Fenerbahçeli oyuncuları da anlamıyorum.Sen maçını kazanmaya bak gerisi seni ilgilendirmez.

Şu anons Fenerbahçe’nin sonu oldu.Şimdi ne mi olur? Daum yüzde bir milyon gider, gitmelidir de.Aziz Yıldırım içinse bir şey söylemek çok zor.Kendisi daha evvel tam üç kez istifa edip geri döndüğü için O’nun nasıl bir strateji belirlediğini bilemiyorum. Olan yine Fenerbahçe taraftarına oldu.Kendi statlarını yakacak kadar öfkelendiler ki sonuna kadar haklılar. Bu taraftar 2. bir skandalı daha kaldıramadı.Denizli faciasından sonra bu olay işin içine bir anons eklenince rakiplerin dalga konusu oldu.

Bursaspor’u da buradan tebrik edelim.Ertuğrul Sağlam’a ,ekibine , Sayın İbrahim Yazıcı’ya bu şampiyonluk hayırlı,uğurlu olsun.Gerçekten hak ettiler.Çok istediler,savaştılar.Sonunda bu başarıyı yakaladılar.

Son 5-6 haftada bu uğurda bir çok yaygara koptu hatırlayalım.Kimi yalanlandı,kimine hak verildi.Ancak sanırım ligin sonunda İlahi Adalet yerini buldu!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder