14 Mayıs 2010 Cuma

Platini Cinlik yapmazsa...

Raporu sabırsızlıkla bekliyorduk.Haberi Ntv Spor'dan aldım. Ercan Taner ve Mert Aydın sevinçli yüz ifadeleriyle haberi tartışıyorlardı. Yorumum ve UEfa kriterlerine bir bakalım:

Önce rakiplerimiz:Fransa ve İtalya.İkisi de daha önce tarihlerinde hem Avrupa Şampiyonası, hem de Dünya Kupası'na ev sahipliği yapmış ülkeler.

Ülkemizin bu yüzden bir avantajı olmalı bana göre.

Uefa raporlarına göre sunuş bir kere on numara olmuş.Stadyum projelerimize UEFA yüksek standartta diyor.Otoban sıkıntısından bahsetmiş Uefa.Ancak bunun da giderebileceğini söylemiş ve olumlu bir puan vermiş.Hava Alanları ile ilgili de sadece üç hava alanımız yeterli düzeyde görülmüş.Bunlar; Atatürk(İst.), Sabiha Gökçen(İst.) ve Antalya hava alanları. Ankara Esenboğa ve İzmir Adnan Menderes Havaalanı’nı ise yetiştirebilir düzeyde görmüşler.Diğerleri yetersiz kategorisinde. Bizim eksi puan aldığımız noktalardan biri.

Geri kalan güvelik,finans gibi durumlarda Uefa'nın gözüne girmiş durumdayız.Özellikle turnuvaya ayırdığımız mali bilanço açısından Fransa ve İtalya'nın önündeyiz. İtalya'nın mali problemi devam etmekte.

Şu duruma göre ben çok umutluyum. 28 Mayıs'ta Uefa Türkiye demeli.Platini cinlik yapmazsa ; şu tablo bunu gösteriyor. Hadi hayırlısı...





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder