16 Mart 2010 Salı

Keita İstedi mi...

Geçen haftadan dersler çıkarılmış bu belli. Eskişehir deplasmanında Galatasaray tanınmayacak haldeydi. Ankaragücü maçına da hemen maçı koparalım havasında çıktılar. Maçın başında istediği golü de buldu Galatasaray. Bu dakikadan sonra aslında gerçek Galatasaray’ı göremedik pek. Çünkü skorun getirdiği avantaj ile rakibe bıraktı oyunu.

Ankaragücü de bunu fırsat bilerek pas yapmaya başladı. Pas yaptılar yapmasına da Galatasaray on sekizine giremediler. İşi iyice abartıp 30-40 metrelik uzun toplar atmaya başlayınca Geremi’nin hatasını Keita affetmedi. Sonra da Galatasaray zaten oyunu iyice rölantiye aldı.

Ümit Özat diyor ki ; “67 kişilik bir ekiptik. Sayıyı düşürdük.Kadromuz çok derin”.

Ama ben futbol olarak Ankaragücü’nde hiç bir şey göremedim.Vasell ileride o kadar yalnız ki. Bir şeyler yapma gayretinde ancak destek veren yok. Belki Rothen olsaydı iyi anlaşabilirler miydi diye soruyorum? Ancak Neill o kadar iyi oynadı ki buna izin vereceğini hiç sanmıyorum.

Lucas Neill demişken ; inanılmaz seri bir oyuncu olduğunu da bu maçta net anladık.Sabri çıktı.Sağ beke geçti yine sırıtmadı ki daha önce o bölgede oynamışlığı var. Son golde de katkısı Keita kadar büyük.

Milan Baros’un dönüşü moralli oldu kendisi açısından . 12-13 dakika oynamasına rağmen golünü attı yine. Tam forma ulaştığında formayı kapar gibi gözüküyor. Jo ile ikisi iyi bir ikili olur.Ancak Rijkaard’ın oyun düzeninde iki forvet yok.Bunu hem Barcelona’dan biliyoruz.Hem de zamanında Nonda ile Baros’u bir maç dışında beraber sahada göremedik.

Bu arada Kuddusi Müftüoğlu’nun bu sezonki 4. Galatasaray maçı oldu bu. Bunların 3‘ü Sami Yen’de oynanan maçlar. Sayın Sarvan’a sorsak “tesadüf” der. Yorumsuz!!!

Bursaspor gümbür gümbür geliyor.Salı günü federasyon toplanacak ve çıkması beklenen karara göre Bursaspor liderliği ele geçirecek.Liderlik baskısı zordur.Hele ki ligin bitimine sayılı haftalar kala bunu yaşamak çok önemli. Ertuğrul Sağlam ekibine güveniyor.
Ayrıca şunu da belirteyim. Ertuğrul Sağlam federasyonun belirlediği maç günleri konusunda sonuna kadar haklı eleştirisinde. Bunu kim nasıl düşündü onu bilemem. Ama yanlıştan dönülmeli. Her takıma eşit mesafede yaklaşılmalı diye düşünüyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder