7 Mart 2010 Pazar

Abdullah Avcı'yı anlayabilmek...

http://www.jaglersport.com/yazi.php?id=542

Bir takım düşünün ligdeki 34 maçın 34’nü de deplasmanda oynayan…
Futbolda taraftarın gücü o kadar önemli ki.İstanbul Belediyespor bu güçten mahrum.

Abdullah Avcı ile konuya başlayalım.İstanbulspor Paf takım ve sonrasında Galatasaray Paf takımında başlayan kariyeri, 17 yaş altı genç Milli Takım ile devam etti.Bu genç takım ile Avrupa Şampiyonluğu yaşadı.Dünya Gençler Şampiyonası’nda ise 4.lüğü var.

O takımda kimler yok ki…

Volkan Babacan,Caner Erkin,Tevfik Köse,Nuri Şahin,Özgürcan Özcan,Onur Kıvrak,Aydın Yılmaz…

Nuri Şahin’i ,Caner Erkin’i anlatmaya gerek yok.Onur Kıvrak şu an Trabzonspor’un direkt oynayan kalecisi.Volkan Babacan Fenerbahçe’de fırsat bulsa oynayacak.Tevfik Köse ‘yi Abdullah Avcı bu sezon ortası İstanbul Belediye’ye aldırdı.İzlemeyenler Tevfik’i dikkatle izlesinler.

Yetenek avcısı Abdullah Avcı.

Daha sonra o dönem Lig A’da bulunan İstanbul Belediyespor’un başına geçti.Bu hedefsiz takımı ilk yılında Süper lig’e taşıdı.

Hala Super Lig’de Belediye takımı.Geçen sezon kötü bir sezon geçirdiler.Ama bu ligde surprizlere imza atmaya devam ediyorlar ve edecekler.

Takımı ileri itecek bir taraftar gücünden yoksunlar.Bu yüzden Abdullah Avcı da takımına ya genç,başarıya aç oyuncu takviye ediyor ya da kendini yeniden ispat etmek isteyenlere kapısını açıyor.Başka türlü bir sonuca bu takımla ulaşamayacağını biliyor.

Hedefsizlik bir ekip için en kötü şey.Bir futbolcunun İ.Belediye takımına gelmesi bazı kesimlerin de söylediği gibi kolay yolu seçmek midir? Şehir,taraftar baskısının olmaması ve bununla beraber yan gelip yatmak mıdır?

İlk bakışta böyle düşünüle bilinir. Kimi futbolcular da bu kafayla bu takıma gelebilir ki gelenler var. Şimdi düşünün böyle bir takımı toparlamak , yönetmek ne kadar zor.
Abdullah Avcı bunu başarıyor. Bence en zor olanı yapıyor.Belki maddi problemleri yok ama bu ekibin daha büyük sorunları var.O yüzden diyorum ya Abdullah Avcı bana göre çok büyük bir değer. O’nun yerinde bir başkası olsa ne kadar dayanabilirdi ki?

Bu adamı iddaalı bir takımın başında gördüğümüz zaman herkes bazı şeyleri daha net anlayacak.
Şunu da belirteyim artık hedefleri olan bir takımın başına geçme zamanı gelmedi mi Abdullah Hoca…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder