1 Mart 2010 Pazartesi

BİR İHTİMAL DAHA VAR O DA ŞAMPİYONLUK MU DERSİN!

Galatasaray tribünlerinin açtığı pankart…
Galatasaray’ın tutunacak tek dalı kaldı o da lig.Kasımpaşa maçı öncesi Fenerbahçe’nin mağlup olması ve aradaki farkın açılacak olması Galatasaray’ı inanılmaz iştahlandırmış.

Bu takım Perşembe günü maç yapmamış olsa tamam diyeceğim.Maçın genelinde müthiş bir tempo yaptı Galatasaray.Kasımpaşa’nın açık futbolu da buna çanak tuttu.İkinci yarı ara ara tempo kaybolsa da özellikle Giovanni Dos Santos güzel oyunu takıma müthiş katkı sağladı.

Galatasaray belki ilk yarıda maçı koparabilirdi.Ancak çok net pozisyonlar kaçtı.İkinci yarı Galatasaray yine bastı,aldı ,top yaptı.Ama Kasımpaşa’yı da yabana atmamak lazım.Özellikle belli bölgelerde iyi top yapmaları beraberlik golünü de getirdi.

Fakat şu Galatasaray’ı durdurmak çok zor.Dos Santos ‘un topla olan hızı ve beraberinde Keita’nın jeneriklik golü…

Jo olduğu zaman Galatasaray ilerde top tutabiliyor..Geçen haftada bunu biraz görmüştük.
Top ilerde dolaşınca Galatasaray’ın bu oyuncularla etkili olamaması imkansız.
Rakip savunma Jo,Keita ve Arda ile uğraşmaktan Dos Santos’a önlem alamadı.Dos Santos da gününde olduğunda bize neler yapabileceğini gösterdi.Çok boş alan buldu ve oralara iyi girdi.

Keita her zaman ki gibi.Parladığı zaman etrafına ışık saçıyor.Bu maçta biraz aceleci olmasa maç çok daha erken bitebilirdi.
Sabri ‘nin dönüşü beklediğim gibi oldu.En azından sağdan bindirmeleri yerindeydi. Sakatlık yüzünden biraz eksiklikleri var. Ama zamanla bunu aşacaktır.

Galatasaray için çok önemli bir üç puan oldu.Ama şunu unutmamak lazım.Çok iyi bir ekip olan Bursaspor takır takır geliyor.Gelene gidene üç atıyorlar.Bu serileri devam eder mi bilmem ancak Beşiktaş’ın da birkaç maç almasıyla lig daha da zevkli hale gelebilir.

Fırat Aydınus ; İstanbul Belediye-Fenerbahçe maçında beni hayal kırıklığına uğrattı diyebilirim.
Ya maça tam konsantre olamadı.Ya da bazı pozisyonları ters yorumladı.
Yorumumu bu şekilde yapıyorum çünkü Fırat Aydınus’ta son bir-iki maçta iyiye giden bir durum vardı.Genel itibariyle bu sezon çokta formda değildi.Ancak bana göre zorluk derecesi yüksek olmayan bir maçı iyi idare edemedi.Umarım bundan sonra çok daha iyi bir Fırat Aydınus görürüz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder