11 Ekim 2009 Pazar

YOKUZ AFRİKA!

http://www.jaglersport.com/yazi.php?id=438
Umutlarımız çok azdı zaten.Belçika maçına çıkmadan da her şey bitmişti.Bu ruh haliyle çıktığımız maçta da iyi oynamadık ve kaybettik.Maç sonrası Fatih Terim’in açıklamaları çok önemli.Bir grup “istifa” diye bağırıyor, bir grup “imparator” diye bağırıyor.Bu bölünmüşlüğün ispatı.Bu birlik olamamanın gerçeği.

Bu ülke bir çok başarıyı bu teknik adamla görmedi mi? Daha geçen yaz Avrupa Şampiyonası’nda önemli bir başarı elde etmedik mi? Bu kadar vefasızlık neden?

Milli Takım oyuncusuna , teknik adamına yapılan terbiyesizlikler üstelik kendi insanından ne kadar acı verici.

Terim açıklıyor zaten.Milli Takım Dünya Kupası’na gidemiyorsa “başarısızım” diyor.Ermenistan maçı sonrası da gerekli açıklamaları yapacaktır.Tamam da ya bundan sonrası…

Kim geçecek Milli Takım’ın başına? Türk teknik adam olarak alternatiflerimiz çok az.İlk bakışta akıllara Ertuğrul Sağlam geliyor.O’nu da Bursaspor bırakmaz.Hem Bursaspor hem Milli Takımı da Ertuğrul Sağlam kaldıramaz.Kendisinin biraz daha tecrübe kazanması lazım bana göre.Bu ülke kimi getirse getirsin belli bir ekolümüz yok ne yazık ki!
Yabancı bir teknik adamı yüksek bir ihtimalle görebiliriz.

Bugün Terim istifa eder,yarın bir başkası.Biz önce kendi futbolumuzu düzeltmeliyiz, sonra teknik adam aramalıyız.Kendimizi ileriye taşıyamadık.Turnuvalara katılırsak iyi işler başarıyoruz.Ancak turnuvalara katılmak için elemeleri geçmeniz lazım.Biz de bu sıkıntı var.

Afrika’ya gidemiyoruz.2002’den beri de Dünya Kupası göremiyoruz.Zaten tarihte iki kere gittik.Ama Afrika’da olmalıydık.Renkli olacağını düşündüğüm bir kupada başka ülkeleri izlemek canımızı çok yakacak.

Bu adamın farklı bir bağı var…

Maradona’dan bahsediyorum.Tanrı’nın eliyle attığı golü bilmeyen yok.Bu sefer de inanılmaz bir şekilde kazandı.Arjantin 90’da yediği golle umutlarını yitirebilirdi.Çünkü Uruguay’ın arkasında kalacaktı.Son maçları da Uruguay deplasmanı.
Ekvador’un son maçta çıkaracağı bir puanla Arjantin play-off bile oynamadan Dünya Kupası’na veda edebilirdi.Ama öyle olmadı 90+3’te Martin Palermo sahneye çıktı.Tanrı bir kez daha Maradona’nın yanındaydı.Çünkü Peru’nun 90+4 ‘ te santradan gönderdiği top direkte patladı.

Arjantin yine istim üstünde.Ekvador’un garantilemiş Şili karşında maçı kazanması halinde Uruguay-Arjantin maçı cehenneme dönüşebilir.

Ancak Maradona korkmuyordur.Neden mi?
Adam torpilli arkadaş niye korksun ki?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder