2 Ekim 2009 Cuma

Futbol böyle bir şey!

http://www.jaglersport.com/yazi.php?id=430

Futbol enteresan bir oyun. Siz ne kadar iyi gözükseniz de her şey ne yazık ki skora bağlı oluyor.Hafta sonu Galatasaray, belalısı Eskişehirspor’u yenemedi. Geçen sene her iki maçta da yenildiği rakibini yine deviremedi.

UEFA’ya döndüğümüzde ise vasat bir Sturm Graz vardı karşımızda. Kalite olarak vasatlardı ama iyi kapanan bir ekip. Bir kere hızlı kontra atağa kalktıklarında da zaten golü buldular.
Futbolda bazen şansınız olmadı mı gerçekten çok zorlanıyorsunuz.
İlk yarının son anlarında Baros’un kafa vuruşunu kaleci inanılmaz bir refleksle çıkardı ve dönen top gol oldu.Aynı Baros 2 metreden topu direğe vurdu. Yani futbolda bazen ne yaparsanız yapın top girmek istemedi mi girmiyor. “

Yok sistemmiş yok oyuncu değişiklikleriymiş “ ne yaparsanız yapın nafile!

Topun canı vardır dedikleri böyle bir şey işte.

Bunu yanına bir de Hollandalı hakemler ekibi işe karışınca Galatasaray geriye düştüğü maçı çeviremedi ve bir puanla yetindi. Hollandalı hakemler Rijkaard’a kıyak yapmamak için az daha Galatasaray’ı doğruyorlardı. Bir dönem Orhan Erdemir’in Fiorentina’nın başında olan Fatih Terim’e yaptığı gibi. Hatırlarsak o dönemde Fiorentina’nın UEFA Kupası maçında Orhan Erdemir Fatih Terim’i tribüne göndermişti.

Galatasaray taraftarı Rijkaard’a ve ekibine sonuna kadar güveniyor. Ancak sıkıntıya giden bazı maçlarda Nonda ile Baros’u neden yan yana göremiyorlar bunu soruyorlar.Her teknik adamın inandığı bir sistem bir oyun tarzı var. Rijkaard’ın bir bildiği vardır deyip susmak ne kadar doğru bilemem.

Bu arada hep kendi hakemlerimizi eleştiriyoruz.Ancak gördüğümüz doğruları da söyleyelim.Galatasaray-Eskişehir maçında Cüneyt Çakır birkaç ufak hata dışında çok güzel bir maç yönetti. Tebrik ediyorum.Levent Kızıl’ın bir açıklaması var.“Seneye Şampiyonlar Ligi gruplarında Selçuk Dereli ve Cüneyt Çakır maç yönetecek” diye.Gerçekten çok iyi bir gelişme. Umarım bunun sonu bir Dünya Kupası’nda veya Avrupa Şampiyonası’nda bir Türk hakem görmek olur.

Ne diyelim bu Hollandalı’yı gördükten sonra bizimkiler iyi diyesi geliyor insanın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder