29 Mart 2011 Salı

Türkiye:2 Avusturya:0

Sıkıntılı maçtı. Bugüne kadar kaybedilen puanların üstüne bir de bu maçta yaşanacak kayıp kabul edilemezdi. İyi başladık. Selçuk - Burak A.Ş ile gerçekleştirilen atakta Burak direği bulmasa belki çok daha erken koparabileceğimiz bir oyun olabilirdi. Sonrasında Arda’nın net bir kafası kaçtı. Ancak oyuna özellikle gole kadar çok yön verdik. Hamit çok top ezse de Arda ile iyi kanat akınları yaptı. Avusturya da önlem alamadı. Hakan Balta’nın “taç” asisti ve Arda’nın güzel golü ile öne geçtik diyebiliriz.

Oyunun kalan bölümünü çok daha rahat geçirebilecek kadar iyi bir kadromuz var aslında. Orta saha da rahat top yapabilecek oyuncularımız da mevcut. Topu Arda’ya her attığınızda atağa dönüşecek bir yapımız var. Ama tüm bunlar yokmuş gibi gereksiz panik yapıyoruz. Bunun nedeni öz güven eksikliği. Bu da maç kazana kazana olacak bir durum. Şu takım için konuşuyorum Belçika maçı çok zor maç olacak..

Gökhan Gönül’ün golüne de değinelim. İyi sağ bek her zaman değiniyoruz. Görevini tam yaptığı gibi ekstraları da var. Bu O’nu özel kılıyor. Attığı gol de enfes. İçeri dalışından vuruşuna kadar. Tekrar tekrar izlenir.

Son olarak Arda’nın basına “bunu da yazın” hareketine değinelim.
Empati yapın biraz. En azından çalışın. Basın her hafta yatak odanıza kadar eleştiriyor. Ne aileniz kalmış , ne kız arkadaşınız. Ağır da bir sakatlık atlatmışsınız. Psikolojiniz zaten iyi durumda değil. Destek beklediğiniz bir çok yerden darbe almışsınız. Bu sakatlıktan da beter. Ama iyi futbolcusunuz. Anlamadığınız nokta da bu ya! Kötü olsanız hadi diyeceksiniz bir halta yaramıyorum. Ama iyisiniz, yıldızsınız.

Sıkıntı burada işte. Bu ülkenin de kanunları böyle. Yıldız niye çıkaramıyoruz? Yıldız çıkarıyoruz da çok kolay yiyoruz. 20-25 senede bir adam yetiştiriyoruz. Harcaması 6 ayı bulmuyor. Önce bunu çözmek lazım. Arda’nın hareketinin doğuş sebebi nedir? Bunu irdelemek gerekir. Herkesin önce empati yapması gerekir. Yazmak ,eleştirmek kolay beyler. Empati en zor olanı. Buyrun denemesi bedava. Tabii becerebilirseniz!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder