15 Ağustos 2010 Pazar

Sonu İyi Bitsin..

İlk yarım saat ayağa top yapan , rakip kaleye giden bir Galatasaray vardı.Ne olduysa bu saatten sonra oldu. Önce yardımcı hakem ile başlayan,sonra Ali Turan ve Aykut Erçetin ile devam eden hatalar silsilesi Sivasspor’a beraberlik golünü getirdi.

Daha önce belirmiştim. Galatasaray’ın kalesi Ufuk’a teslim edilmelidir. Aykut yıllardır Florya’da.Bir insana bu kadar şans verilmez.Ama O’na her sezon belli maçlarda şans veriliyor.
Hatırlayın 2 sene önceki Bükreş maçlarını. Hiçbir gelişme göstermedi. Bırakın kale Ufuk’un olsun. O hata yapmayacak mı? Elbette yapacak. Ama hiç olmazsa yan topa çıkar , yenilmesi gereken goller yer. Anlayan anlamıştır umarım.

Ali Turan’a gelirsek , seni bu kadar isteyen bir camiaya bu futbolla yanıt veremezsin. İnanılmaz kötüydü Ali Turan Sivasspor maçında. Galatasaray taraftarına “ Bu takımın sağ beki Sabri Sarıoğlu’dur “ dedirtti adeta. Kondisyonu bir kere hiç yeterli değil. Tamam maç eksiği var kabul. Ancak hazırlık kampı yemiş bir oyuncu görünümünde hiç değil.

Rijkaard’tan forma alması bu saaten sonra “zorunluluk dışında” imkansız. Bir maçta gördüklerim üzerine yazmıyorum bunları.Hazırlık döneminde de takip ettim Ali Turan’ı.Kendine biraz bakması gerekiyor.

Transferin geciktiğinden bahsetmiştik. Ama Galatasaray takımı sahaya nasıl çıkarsa çıksın Galatasaray gibi oynamalıdır. Parlayıp duran bir takım görüntüsü olmamalıdır.

Sivas’ta öne geçmişsiniz ama maçı kaybediyorsunuz. O zaman çözülmesi gereken sorunlar var. Hem de büyük sorunlar. 60. dakikadan sonra orta saha çöküyor takımda.
Cana’ya sallayanlar var. Cana’yı daha önce izlemeyip , yorum yapanlara anlam veremiyorum. 3-4 hafta sonra Cana’yı daha dikkatle izleyin. Ama yaptığınız yorumları da unutmayın. Sakın ha!

Orta saha probleminden bahsettik. Cana’nın yanına bir isim gelecek.Rijkaard da onu bekliyor. Yoksa Ayhan veya Barış’ı o bölgeye monte etmek görüldüğü gibi Galatasaray’ı çökertir. Ya da şu düşünülebilir: Cana-Hazır bir Elano ve Mustafa Sarp. Ancak öncelikle Elano problemini çözmeniz gerekiyor.Sakatlığı ne boyutta? Gitmek istiyor mu?
İsteyen kulüpler var mı?

Galatasaray’ın sorunları büyük. Lig başlamış ama hala kafalarda sürüyle soru işaretleri mevcut. Başkan ne düşünüyor? Planı ne? Bilmiyorum. Umarım Galatasaray taraftarını umutlandıran , Onları düşündüğü gösteren planları mevcuttur kafasında.

Türk Telekom Arena’yı doldurur bu taraftar merak etmesin Başkan. Ama o stada umut dolu gitsin bu taraftar Adnan Başkanım…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder