30 Ağustos 2010 Pazartesi

Diriliş..

Üst üste gelen kötü sonuçlar sonrası özgüvenini kaybetmiş bir oyuncu grubu vardı. Eskişehir çok önemli bir deplasmandı Galatasaray için. Galibiyet şarttı ve buna çok ihtiyacı vardı camianın. Bu zor deplasmanda Galatasaray bunu başardı. Bir çok psikolojik sebep sayabiliriz:

Üste gelen kötü sonuçlar ve Uefa Kupası’nda 3. sınıf bile olmayan bir takıma elenme faciası..
Eskişehirspor’a karşı hem içerde hem dışarıda yakın zamanda galibiyetin olmayışı vb. gibi..

Galatasaray bunun üstesinden geldi ve ölü toprağı üzerinden attı. Buna çok ihtiyacı vardı.

Önce Ivesa ikramda bulundu Baros geri çevirmedi. Sonrasında Ufuk iyi götürdüğü maçta gereksiz bir hata yaptı. Ama Galatasaray oyundan hiç kopmadı. Belki çok iyi oynamadı ama durumun farkındaydı. Arda biraz kıpırdadı. Orta sahada da Ayhan iyi günündeydi.

Ayhan’ a ayrı bir paragraf ayıralım. Lviv maçında da orta sahayı toparlama görevini üstlendi Eskişehir’de de..
Bunu iyi başarıyor ancak şu saçma pas hataları da olmasa..
Hiç gereği olmayan yerlerde riskler alıyor.Anlamsız.Ancak buna rağmen hem kondisyon olarak hem de genel görünüm itibariyle Ayhan iyi gözüktü.Uzun bir aradan sonra O da durumun farkında sanırım.

Rijkaard’ın da Serkan Kurtuluş hamlesi yerinde bir karardı.Hakan Balta’nın kızağa çekilmesini çok daha önce bekliyordum. Demek ki illa takımı tam anlamıyla yakması gerekiyormuş. Serkan ters ayaklı olmasına rağmen hiç sırıtmadı o bölgede. Rijkaard’ın aslında defans hattında bir çok alternatifi var. Sabri dönünce bu kombinasyonları uygulayacak mı bilmiyorum. Ama Hakan Balta şu mesajı almalı: Vazgeçilmez değilsin!

Galatasaray milli maç arası öncesinde önemli bir galibiyet aldı. Bu arada sakatlar da düzelecek. Sanırım takıma bir ya da iki takviye daha yapılacak. Yaklaşık bir aya yakındır yurtdışında yaşam savaşı veren Adnan Sezgin’in transferle dönmesi camianın beklentisi. 2 gün kaldı transferin bitmesi farkındadır sanırım Sayın Sezgin..

Eskişehirspor’a gelirsek..
Geçen seneki havaları pek yok.Aslında iyi bir ekibe sahip Rıza Çalımbay.Toparlar mı takımı bilmem.Ama yanlış giden bir şeyler var.Eskişehir’de rakibi boğan,basan bir Eskişehirspor görmeye alışmışız. Geçtiğimiz iki haftada da pek iyi değillerdi.Milli maç arası iyi gelebilir silkelenme açısından. Mırıldanmalar var Eskişehir’de Rıza Hoca için. Ama O üstesinden gelecektir.

Kuddusi Müftüoğlu mu ? Her zaman ki gibi..

Ben beğenmiyorum. Ancak demek ki beğenenler var. Var ki geçen sezondan süren alışkanlık devam ediyor. Boyuna Galatasaray maçlarına veriliyor. Formda olduğu söyleniyor. Biz o formu hiç göremiyoruz nedense!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder