12 Ekim 2010 Salı

İçim Yanıyor!

Almanya faciasından sonra Azerbaycan maçına daha bir farklı, arzulu çıkacağımız kanısındaydım. Milli Takım yanılttı beni. Almanya maçına facia dememim sebebi
3 ‘lük olmamız değil. Yanlış anlaşılmasın. Aciz , kötü bir oyun koyarak bize yakışmayan bir yenilgi almamız. Almanya ‘ya yenilebiliriz gayet doğal. Biz ki geçen sene İspanya’ya içerde, dışarıda yenildik. Dünya Kupası şansımızı yitirdik. Ama o maçlarda bulduğumuz pozisyonlara bir bakın. Hep dikine giden Milli Takım vardı.İstekliydik.Sırf bu isteğimiz yüzünden 1-1 giden maçta gol ararken kalemizde gölü gördük . Hatırlayın bunları lütfen..

Azerbaycan maçına dönersek …

Adeta basireti bağlanmış bir Milli Takım vardı. Gökhan Gönül ile yakaladığımız net pozisyon ve Hamit’in direği dışında öyle “aman aman” bir pozisyonumuz ne yazık ki yok. Halil’in kaleci hatasından yakaladığı bir pozisyon var. O da Azeri duvarını geçemedi.

Azeriler iştahlanmış. Almanya maçındaki halimizi görünce “yapabiliriz” demişler. Yaptılar da. Golü de bulunca kapandılar. Aldılar üç puanı.

1,5 ay öncesine göre çok kötüyüz. İyiye gideceğimize tam tersi oluyor. Biz ne oynuyoruz ben daha onu çözemedim. Ne yaptığını bilmeyen bir ekip var sahada. Kadro seçiminden tutunda oyun şablonuna kadar..

Önce şunu anlamak lazım. Aday kadro nasıl belirleniyor? Aday kadroyu kim belirliyor? Eğer Hiddink bu kadroyu yapmışsa “ölmüşüz ağlayanımız yok”. Eğer Oğuz Hoca bu kadroyu yapmışsa o zaman biz Hiddink’e neden bu kadar para ödüyoruz?

Çözemediğim bir çok nokta mevcut. Arda’nın sakat olduğu bir ortamda Volkan Şen’in olmamasına anlam veremiyorum mesela. Şu takımda dikine giden bir adam yok. Sırf bu yüzden adam eksiltemedik. Adam akıllı pozisyon bulamadık. O bölgede Özer’i kullanmaya çalıştık. Fenerbahçe’de doğru dürüst oynamayan bir oyuncuyu hem Almanya hem de Azerbaycan maçında banko 11’e koymak hangi akla hizmettir? Özer yetenekli bir futbolcu. Ama şu formu , Milli formayı hak etmiyor.

1 aydır sakat Hakan Balta. Bu ülkede hiç mi sol bek yok. İbrahim Üzülmez’i koyun oraya. En azından maç eksiği yok. Kendi takımında oynamayan veya oynayamayan bir oyuncu Milli Takım’ a çağrılamaz. Milli Takım deneme kampı değildir. Formda oyuncuların çağrıldığı bir yerdir. Bir- iki istisna ile bunu bozabilirsiniz. Ancak bu sayı hele bir de ilk 11’de ; 5’e 6’ya çıkıyorsa o zaman sıkıntı var demektir.

Mehmet Topal yok mesela bu takımda. Valencia gibi bir takımda 11 oynayan M.Topal hangi sebepten düşünülmez bilmiyorum. Şu an sakat . Ama aday kadro açıklandığında sapasağlamdı. Sonrasında çıktığı Valencia idmanında sakatlandı. Yani anlatmak istediğim bu adam neden düşünülmüyor?

Hiddink Hoca kariyerli bir hocaydı. Nereye giderse gitsin aldığı takımı şaha kaldıran bir görüntüsü vardı. Kore, Avustralya, Rusya bunlardan bir kaçı..
Ama geçmişte kalmış bunlar. Guus Hiddink son limanı olarak gördüğü Türkiye’ye şu anda zarar vermektedir. Açık söylüyorum. Rusya’da kaldığı dönemde vodka bozmuş hocamı. Çalışma pratiğini kaybetmiş. Bu çok net gözüküyor.

Maç kaybederiz ama ezilemeyiz.Ezilmemeliyiz..
İçimin yandığı nokta bu..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder