5 Nisan 2010 Pazartesi

YOLUN SONU VE “YAYINCI KURULUŞ”

Galatasaray için bu sezon artık bitti. Şampiyonluk şansı hiç mi yok? Elbette var. Ancak puan farkından ziyade önünüzdeki üç tane daha takımın olması dezavantaj.

Oyuna baktığımızda iyi başlayan bir Galatasaray vardı. Özellikle Giovanni’nin istekli oyunu ile birkaç pozisyon yakaladı Galatasaray. Golü de buldular. Ancak golden sonra başlayan tipik “oyunu geride kabullenme isteği”

Bu dakikadan sonra Galatasaray 2’yi bulsa çok rahatlayacak. Ancak bunu başaramadılar. Bu da Sivasspor’u daha dirençli oynamaya, Galatasaray’ın üzerine gitmeye sevk etti. Bunun meyvesini de son dakikada aldılar.

Golde Aykut’un yapacağı bir şey yok. Bu kadar geride kabullenirseniz oyunu elbet hata gelir. Bu gol bir de son dakikada olunca oyunu çevirmeniz imkanız hale gelir.

Şimdi Rijkaard’a soruyorlar Jo ve Elano niye yoktu diye. Bu adam deli mi Sivas deplasmanında bu oyuncuları yanında oturtacak. Jo hafta içi sadece iki idmana çıkmış. Rahatsızlığı vardı. Elano’da tek idmanla geçirdi. Baş parmağındaki sorun nedeniyle. Sonra çıkıyor benim gazetecim atıyor, tutuyor. Sorulan sorulara aklım ermiyor. Olacak iş değil…

Hakeme gelirsek Sayın Özkahya maçın kontrolünü ne yazık ki sağlayamadı. Neler oluyor bu hakemlerimize anlamıyorum. Barış’ın kırmızısında sonuna kadar haklı. Ancak oraya gelene kadar neler neler var? Hepsini es geçti Halis Özkahya. Sivassporlu Keita maç içerisinde inanın 3 kere oyundan atılır. Sarı kartla oyunu bitirdi. Sarı kartı gördüğü dakika ise 70. Hakemin bu maçtaki notunu gerçekten çok merak ediyorum.

Ligimizin marka değeri, kalitesi derken yayıncı kuruluşun da bazı şeylere dikkat etmesi gerekiyor sanırım. “Bu kadar para eder mi bu lig” tartışmalarında siz maçı böyle yayınlarsanız bu lig bu kadar etmez tabii. Topun oyunda olduğu sırada alakasız yerlerin gösterilmesi durumu ile karşı karşıyayız. Haftalardır dikkat ediyorum, bir pozisyonun tekrarı için rahat bir on dakika beklemeniz gerekiyor. Bazı pozisyonların zaten tekrarı bile gösterilmiyor.

Lig tv’de kaç tane yönetmen var onu bilmem. Yılların deneyimi Musa Çözen sanırım hala görevinin başında. Ama şunu belirteyim bu iş böyle yürümez. Binlerce üye bunca parayı niye ödüyor?
Maç yerine alakasız , olup olmadık şeyleri izlemek için mi?

Pozisyonları kaçırmak , maç içinde olup bitenleri kaçırmak zaten moda haline geldi. Bir de işin içine iki tane spiker girince film kopuyor.
Eskiden hiç olmazsa “tek spikerle” idare etmeye çalışıyorduk.Şimdi ise iki tane birden; çekilmez bir hal alıyor!
Geri dönse keşke Ercan Taner diyesi geliyor insanın..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder