12 Nisan 2010 Pazartesi

Baros ve Tribün

Baros’tan başlayalım. Kendisinin sakatlığı Galatasaray’ın koca bir yılını heba etmiştir. Bunu net bir şekilde söylüyorum. Baros’un o 4 aylık sakatlık periyodu olmasa şu zamanlarda ligimizin şampiyonu belli olmuştu. Bunu tek bir oyuncuya bağlamak ne kadar doğru diye sorabilirsiniz. Eğer bu oyuncu Baros ise bunu söyleyebilirim. Uyumu,tekniği,alan daraltması,kendini boşa çıkarma vb. gibi bir çok özelliği ile Galatasaray’ın en etkili silahı.

4 aydır topa vurmamış. Ligde 9 golü var. Geçen hafta da kart cezalısı olduğu için oynamadı. Fark umarım anlaşılmıştır.

Diyarbakırspor maçına gelince taraftarın protestosu maçtan daha ön plana çıktı. Küfürlü protestonun olmaması olgun bir davranış.
Zaten Galatasaray taraftarından beklenen bu.

İlk beş dakika sessiz protesto.Gerçekten çok güzel.Rijkaard’ın arkasındayız mesajı ; medyaya inanılmaz güzel bir gönderme oldu. Ancak Jo’ya yapılanlar biraz işin boyutunu değiştirdi. Elbette medyaya yansıyanlar Jo için olumsuz şeyler. Hedef gösterilerek bariz bir şekilde ıslıklamak abartıldı diye düşünüyorum.

Ayrıca şunu da belirteyim. Arda Turan Galatasaray’ın evladıdır , kaptanıdır. Arda Turan’a sıradan bir oyuncu gibi davranamazsınız. Bir grup karşı çıkmaya çalışsa da Arda’ya yapılan saygısızlık affedilemez. Arda’ya ruhsuz demek ayıptır. Her puan kaybından sonra kahrolan ve sakatlığı nedeniyle son haftalardaki kötü gidişe mani olamayan kaptana bunlar yapılmamalıydı. Galatasaray taraftarı bugüne kadar hiçbir kaptanına sırt çevirmedi.Yine çevirmedi.Bir grup taraftar bunu yapan ama ne olursa olsun Arda’ya sahip çıkılmalı.Zaten çok seviliyor.Ancak bazen öfke bu tip durumlar doğurabiliyor.

Şuna yürekten inanıyorum ki ; Alpaslan Dikmen olsa bu protestolar dozunda kalırdı. Bu da işin farklı boyutu.

Önümüzdeki hafta Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi var. Medyaya yansıyanlara bakarsak Hüseyin Göçek bu maça verilecekmiş. Şunu söyleyeyim. Hüseyin Göçek o maça verilirse maç toz duman olur. Kapasitesi olan bir hakem verilmeli düşünüyorum. Derbinin hakemi formda isim Mustafa Kamil Abitoğlu olmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder