19 Nisan 2010 Pazartesi

Çapsız!

Bir futbolsever olarak geçen hafta bazı şeyleri dile getirmiştim. Neydi Onlar?

“Önümüzdeki hafta Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi var. Medyaya yansıyanlara bakarsak Hüseyin Göçek bu maça verilecekmiş. Şunu söyleyeyim. Hüseyin Göçek o maça verilirse maç toz duman olur. Kapasitesi olan bir hakem verilmeli düşünüyorum. Derbinin hakemi formda isim Mustafa Kamil Abitoğlu olmalıdır.”

Bunu görmek için mümeccim olmaya gerek yok.Bazı hakemler vardır.Geçmişte ne yaptıkları bellidir. Sayın Göçek’in derbiyi kaldıramayacağı çok belliydi. Çünkü bu kalitede bir isim değil. Daha önce yine Kadıköy’de bir Fenerbahçe – Galatasaray maçı yönetmiş. Orda zaten kendini belli etmiş.Pozisyonlara yakın olmasına rağmen verdiği yanlış ve anlamsız kararlardan her maçta en az iki tane bulabilirsiniz. Üstelik Beşiktaş cephesi de derbi öncesi bir açıklama yapmış . Ne demiş? “Göçek ve Yunus Yıldırım’ı istemiyoruz”

Bu açıklama ne kadar yanlışsa Mhk’nın da Hüseyin Göçek’i bu maça vermesi bir o kadar yanlıştır. Her maçtan sonra sanırım bu kurulun ve hakemlerin konuşulması bazılarının işine geliyor. Seviniyorlar herhalde anlam veremiyorum. Ayrıca Sayın Göçek ile maçın yardımcı hakemi Serkan Gençerler arasında bir fark var mı ben göremedim. Üç kırmızı kartın üçü de yardımcı hakeme ait. Bir ara orta hakem kendisi sandım.Ernst’in kırmızısında Hüseyin Göçek pozisyona uzaklığı iki metre.Pozisyonu tam devam ettirecekken Serkan Gençerler 50 metreden hocasını uyarıyor kırmızı diye. Dün akşam bir maçtan çok daha fazlasını izledik bunu söyleyeyim.


Bilica’nın olayına gelirsek…

Son zamanlarda moda haline geldi penaltı noktasını eşelemek. Hatırlarsanız bir Manchester United-Liverpool maçında da Torres, United’ın kazandığı penaltı öncesi penaltı noktasına şöyle bir tekme savurmuştu.
Peki Bilica ne yaptı? Suyunu çıkardı resmen. Top ile Bobo içine girsin diye sanırım o bölgede bir çukur açtı. Sayın Göçek ve 50 metreden kırmızı kararı veren Gençerler ne yaptı peki? Onlarda uyumayı tercih etti.

Maça gelirsek, Sayın Denizli’nin çıkardığı kadroyu görünce aklıma Skibbe geldi. O da Şampiyonlar Ligi ön eleme maçında Bükreş karşına Sami Yen’de tam yedi savunma oyuncusuna görev vermişti.Mustafa Denizli de Kadıköy’e bu yapıda çıktı.Halbuki Beşiktaş için ha beraberlik ha mağlubiyet. Fark yok. Çünkü şampiyonluk gidiyor. Gitti de nitekim. Serdar Özkan 75’te , Holosko ise 85’te oyuna girdi. İkisi de maçı çözecek isimler. Hızlı,kanatlardan gelebilen isimler. Ama Denizli bu şekilde düşünmemiş.

Bu sonuçla beraber herkese göre Bursapor ile Fenerbahçe tepede yalnız kaldı. Ancak
Şampiyonluk yolu Ali Sami Yen’den geçecek. Haftaya çok önemli bir Galatasaray-Bursaspor maçı var. Galatasaray’ın şampiyonluk şansı yok diyenlere katılmıyorum. Haftaya her şey belli olacak. Öncesinde oynanacak olan Kasımpaşa-Fenerbahçe maçı Galatasaray’ın şampiyonluk şansını belirleyecektir.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder