4 Ocak 2010 Pazartesi

Bu Sene Olacak!

http://www.jaglersport.com/yazi.php?id=498
Uzun süredir bir İzmir takımının Super Lig’de boy gösterememesi umarım bu sezon sona erecek.Geçen yıllarda hep play-off maçlarında direkten dönen Altay’ın iyi formu ve bu yıl Bank Asya 1. Ligi’ne yeni yükselen Bucaspor’un inanılmaz yükselişi umut verici…

Bucaspor demişken ; bu kısıtlı bütçe ile yeni yükselmiş bir takım olmasına karşın, hatta üstüne ilk yarının ortalarında bir de teknik direktör değiştirmesine karşın tecrübeli futbolcularıyla iyi bir form grafiği yakaladılar. Kendi evinde müthiş bir tablo sergileyen Bucaspor’un tek eksiği deplasman maçlarındaki kötü grafik.
Şu ara transfer gündeminde de Mehmet Batdal var.Trabzonspor istiyor.Bucaspor Yönetimi’nin istediği miktar ise 500 bin lira.Ben gitmemesinden yanayım.Hoş , gitse de takım havasından bir şey kaybeder mi? Bence kaybetmez.Ancak Mehmet Batdal’ın Super Lig yolunda çok önemli bir silah olduğu kanısındayım.

Eski Fenerbahçeli Nielsen’in tavsiyesiyle takımın Antalya kampına Danimarkalı bir oyuncu katıldı. Ayrıca Kazak Milli Takım oyuncusu Kukeyev de kampta.İki futbolcu deneniyor.Beğenilirse anlaşma sağlanacak.Umarım Super Lig yolunda faydalı transferler olur.Uzun bir süreçten sonra bir İzmir takımının Super Lig’e yükselmesi en büyük isteğim.

Ahmet Çakar “İzmirliler futbolu sevmiyor” diyor.Buna katılmak mümkün değil.Bu kanıya nerden vardı? Onu da Ahmet Hoca’ya sormak lazım.Eğer uzun bir süredir Super Lig’de bir İzmir takımının olmamasına bu konuyu bağlıyorsan, çok yanlış bir cümle kullanmışsın Ahmet Çakar.

Oğuz Sarvan konuştu…

Devre arası hakem semineri de olmasa Oğuz Sarvan’ı gören, duyan olmayacaktı.İyi ki devre arası gelmiş.Düşüncelerini bizlerle paylaştı Merkez Hakem Kurulu Başkanı.
Herkesin söylediği,aynı fikirde olduğu “hakemlerimiz faullerde ve disiplin olaylarında standart tutturamadılar” sözünü beyan etti.Söylenmesi gereken de buydu.”Hakemlerimiz iyi,hiçbir sorun yok” da diyebilirdi.Çok şükür öyle bir kelime işitmedik.Sadece duyduğumuz “geçen seneye göre iyiler açıklaması”.Burada dili sürçmüş olabilir…

Cüneyt Çakır’ın 1. kategori hakemi olması gerçekten uzun aralar sonra çok dikkat çekici bir gelişme.Tabii bunun yanında Selçuk Dereli’nin hakemliği bırakması da ayrı bir durum.Selçuk Dereli kimse de hata aramayacak.Önce kendine bakması gerekiyor.Çünkü herkesten çok O nerede hata yaptığını daha iyi bilir.Hep diyoruz ya “hakem standartı” .İşte sanırım orada bir sıkıntısı vardı.


Uefa öyle kimsenin gözünün yaşına bakmaz.Örneğin Cüneyt Çakır için “maçta çok kart gösteriyor” yorumları var.Adamın standartı bu.Her yerde aynı tip pozisyonlara belli disiplin cezaları uygulamaya çalışıyor.Türkiye’de de aynı,Avrupa’da da aynı.Olması gereken de bu.Ligimizde olsun,Avrupa’da olsun belli maçlarda bazı hatalar yapmış olabilir.Ancak Uefa bir hakemi kolay kolay 1. kategori hakemi yapmaz.Ayrıca Bülent Yıldırım’ı da 2. kategoriye terfi ettiği için kutlamak lazım.Umarım bu iyiye doğru giden tablo diğer hakem arkadaşlara da yansır.2. yarı sadece futbolun konuşulduğu bir lig olur…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder