20 Aralık 2009 Pazar

Stres ve Keita!

http://www.jaglersport.com/yazi.php?id=489

İki tarafa giden-gelen bir maç oldu.Önce Galatasaray kanatlara indi, pozisyon üretti.Bunları değerlendiremedi.Kimisi de ofsayta takıldı.Oyunun ikinci bölümünde bu sefer Gençlerbirliği inanılması zor pozisyonları harcadı.Sonrasında ise son sözü Elano-Keita-Kewell üçlüsü söyledi.

Galatasaray zor da olsa üç puanı aldı.Zor oldu çünkü Galatasaray eskisi gibi golü erken bulamıyor.Bu sefer takım,tribündeki taraftar strese giriyor.Üstüne bir de hakem eklenince iş çıkılmaz bir hal alıyor.

Ancak Galatasaray’ın defansif zaafları böyle giderse başına dert açmaya devam edecek.Defans dörtlüsünün Servet dışında sürekli değişkenlik göstermesi bir uyum problemini de yanında getiriyor.

Bu duruma devre arasında acil çözüm lazım.Özellikle Uefa’daki maçlar bu zaaflarla hezimet olur.Eşleşmeye bakarsak Atletico Madrid güçlü bir ekip.Her ne kadar bu sezon istedikleri düzeyde olmasalar da bana göre Galatasaray’da istenilen düzeyde değil.Ama özellikle Baros’un dönecek olması ve birkaç takviye Galatasaray’ı daha iyi bir duruma getirecektir.

Keita’yı değerlendirecek olursak müthiş bir futbolcu.Takımı bir anda ateşleyen , dikine oynayan , hızı ile rakibin başı döndüren bir adam.Galatasaray için bir handikap da Keita’nın Ocak ayının sonlarında başlayacak olan Afrika Uluslar Kupası’na gidecek olması.Fil Dişi ekibinin ne kadar ilerleyeceği bilinmez ama yaklaşık bir ay kadar olmayacak Keita. Bu da Galatasaray için bir dezavantaj.

Galatasaray- Gençlerbirliği maçının hakemi Kuddisi Müftüoğlu’na değinecek olursak; ilginç standartları olan bir hakem.Aynı tip iki pozisyondan birine faul çalıyor, diğerine devam diyor.Yani bu nasıl bir adalet, nasıl bir hakem standartı…
Keita’ya yapılan hareketin cezası sanırım dünyanın her bölgesinde kırmızı karttır.Ama bizim ülkemizin hakemleri farklı işte.Her yerde farklarını ortaya koyuyorlar.Özellikle ilk yarıyı 44:56 ‘ da bitirmesi harikaydı!
Dayanamadı her halde…

Ancak bir yardımcı hakem izledim.Gerçekten inanılmaz pozisyonları süzdü.İsmail Şencan…
Sanırım herkesin takdirini topladı.Bu formu umarım devam eder.Çünkü bizim bu tür hakemlere ihtiyacımız var.Demek bazı şeyler isteyince oluyor.Çalışınca oluyor.Darısı orta hakemlerimizin başına…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder