7 Eylül 2009 Pazartesi

İctimai Tv Uefa Avrupa Ligi

Bizim D-Smart Uefa Avrupa ligi'ni alıyorda başka ülkeler bu yayın haklarını Uefa'dan satın almıyor mu sanki.Elbette alıyor.Türk futbolseverler için güzel bir haber Azerbaycan'ın İctimai Tv'si Uefa Avrupa Ligi'ni naklen yayınlayacak.Hatta ilk programı veriyim.

Panathinaikos-GALATASARAY -------> 20.00
FENERBAHÇE-Twente -------> 22.05

Maç esnasında sinyalerde oynama veya biss şifreleme gibi olaylara girerler mi bunu bilmem ama hem türksat'tan hem hotbird'ten yayın yapıyorlar.Azeri dostların kanalı şifresiz bir kanal.Ama dediğim gibi maçlar sırasında sinyalleri zayıflatma veya biss şifre ekleme gibi durumlar söz konusu olabilir.

Bunun olmayacağı konusunda biraz ümitliyim.Çünkü baktığınız zaman örneğin Alman bir takım oynadığı zaman Zdf olsun veya başka bir şifresiz Alman kanalı maçı yayınladığında bu kanalları izleyen her vatandaş maçları izliyor.Yani böyle bir yaptırım yok.Geçen seneki Hamburg-Galatasaray maçını hatırlayın.Hem Almanya'daki hem Türkiye'deki maç hotbird üzerinden rahatlıkla izlenmişti.
Ayrıca Uefa'nın resmi internet sitesindeki yazıya göre D-smart'ın yayın haklarını aldığı bir yazı var.Burada da en az bir maçın Kanal D tarafından yayınlanacağı söz konusu.Bu konu hakkında net bir açıklama yok.Sanırım 17 Eylül'de bu kafamızdaki sorular net bir cevap bulacaktır.

İctimai tv(Azerbaycan)

Hotbird: 10971 H 27500
Türksat: 11554 H 2916

2 yorum:

  1. abi bu konu hakikaten doğru mu yani 17 eylülde bu maçları bu kanaldan izleyebilecek miyiz.

    YanıtlaSil
  2. Kardeşim bak yukarıda yazdım zaten.Bu tip durumlarda sinyal zayıflatma ya da biss olayı oluyor.Ans nin şampiyonlar ligi maçlarında bu görüldü.Ancak ictimai tv hotbird'den de yayın yaptığı için maçları buradan rahat izleme olanağımız var.Bekleyip göreceğiz...

    YanıtlaSil