6 Eylül 2009 Pazar

AFRİKA Rüya Değil…

Bu tür turnuvalarda hep çektiğimiz bir sıkıntı var.Hiç kafada olmadık,olamadık.Hep böyle sıkıntılı şekillerde gruplardan çıkmaya çalışıyoruz.Kulüp bazında olsun, milli takım bazında olsun hep aynı senaryo ne yazık ki!

İşin güzel tarafı hep böyle sıkıntılı anlarımızda güzel futbol, güzel galibiyetler bizi rahatlıyor.Şimdiki durum vahim bir durum.Ama işin içinden çıkılmayacak bir durum değil.Bizi sıkıntıya sokan sadece kendi maçlarımızı kazanmamızın yetmemesi.Çünkü Bosna’nın puan kaybına ihtiyacımız var.Ben Bosna’da maçı kazandığımız takdirde play-off lara kalacağımızı düşünüyorum.Bosna’nın son maçını izlediğimde umutlarım tekrar yeşerdi ama tabii ki bizim maç çok farklı olur.

Estonya maçına bakarsak bu sıkıntıların üstüne bir de beklenmedik şekilde geriye düştük.Ama kazanmayı bildik.Bilmeliydik de zaten.Yoksa Afrika rüyalarımız Kayseri’nin o bozuk zeminine gömülürdü.Zemin demişken Fatih Hoca da belirtti.Bu müthiş stada bu zemin hakikaten yakışmıyor.Gördüğüm kadarıyla topla hareket olanağınızı kısıtlıyor.Biz teknik oynayan bir takımız.Bu bizim dezavantajımıza.Ama işin üstesinden gelmeyi bildik.
Fatih Hoca’nın “Estonya’daki o buzlu zemin buradan daha iyiydi” cümlesi her şeyi açıklıyor.Bu güzel stadın zeminine lütfen bir çözüm bulalım.

Arda Turan’a özellikle aynı bir paragraf açıyım.Takım temposuz oynarken bile kendi başına pozisyon yaratan bir oyuncu.Müthiş yeteneğine o zekasını eklemesi O’na büyük avantaj getiriyor.Bu maçta da bunu gördük.Tuncay ile olan uyumu maçı rahat çevirmemize yol açtı.

Zaten teknik,hep ileriye oynayan bir takımız.Bu tip oyunculara ihtiyacımız var.Özellikle Bosna’daki maçta çok daha hazır bir Hamit,cezası biten Semih ve belki düzelirse Nihat ile birlikte oradan zafer ile ayrılabiliriz.
İsteyince her şeyi yapabilen bir milli takımız.Estonya maçında gördük bunu.Her ne kadar Estonya çok iyi bir ekip olmasa da biz ne zaman tempo yaptıysak golü bulduk.Beraberliğe geldi oyun yine vites yükselttik işi bitirdik.
O yüzden Bosna’da maçın belki de olağandan daha rahat geçmesi bizim elimizde.
Hadi bakalım hayırlısı…


http://www.jaglersport.com/yazi.php?id=408

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder