13 Kasım 2010 Cumartesi

Ses Yok!

Biraz bekledim Samet Hoca’mın Bucaspor’unu değerlendirmek için. Hemen yazmak istemedim. Kolay değil. Çok büyük bir enkaz devraldı Samet Hoca. Bülent Uygun’un arkasına bile bakmadan bıraktığı bir takımı devraldı. Birileri kaçarken, Samet Aybaba taşın altına elini soktu. Yavaş yavaş toparlamaya çalışıyor takımı. Bu işi yaparken de belli puanları kaybediyor tabii. Çok normal.

Ankaragücü ‘ne bakarsak ligde Galatasaray’ ı dörtlemiş, kupada Fenerbahçe’yi dörtlemiş bir takım. Özgüvenleri çok fazla.
Bucaspor açısından zor bir maç olacağı zaten belliydi. Bucaspor’un eksikleri de çok. Kadro dışı kalmış Tomas ve Dady’in yanı sıra Samet Hoca’nın formsuz olarak değerlendirdiği bir çok oyuncu da kadroda yok.

Ama Salih Uçan kadroda. Samet Aybaba’nın genç nesle verdiği önem Buca’da da devam ediyor. 16 yaşındaki genç isim hafta içindeki kupa maçında Yeni Malatyaspor karşısında ilk 11 başlamıştı. Ankaragücü maçında da ilk onsekizdeydi.

Puan cetvelinde yeri iyi değil Bucaspor’un. O yüzden bu maç final gibi bir maçtı. Hem puantaj olarak hem de fikstür anlamında bu maçın önemi bir hayli fazlaydı.

Manucho’nun uzun bir aradan sonra formasına kavuşması uzun zamandır santraforsuz oynayan Bucaspor için önemli bir durumdu. İlk 20 dakikada üç kafa vuruşu da Senecky’nin ellerinde eridi. Biraz daha diri olsa şu mevcut kadronun önemli isimlerinden biri.

İlk yarıda Kaan’ın şutu dışında Ankaragücü’ne pozisyon vermeyen bir Bucaspor izledik. Hep ön alanda pres yapan bir takım görüntüsü vardı. Kopuk kopuk da olsa ilk yarı bunu tam anlamıyla yaptılar.

İkinci yarı Sercan ve sol bek Mulemo’nun gayretleriyle birkaç pozisyon şansı yakaladı Bucaspor. Ancak değerlendiremedi. Manucho’nun indirdiği her top tehlikeli oluyor.
Ancak Samet Hoca biraz da kondisyon olarak düşük olan Manucho’yu 60’da Emre Aktaş ile değiştirdi.

Değişiklikler olsa da Bucaspor etkili olamadı. Pozisyon vermedi ancak net pozisyonu da yok. Üç puan alsa çok önemli bir dönemi geçirecekti Bucaspor ancak bir puan ile yetindi. Başta dediğim gibi kolay değil kendinizin kurmadığı bir takımı devralmak. Samet Aybaba ikinci yarıya kadar krizi iyi yönetirse Bucaspor için kurtuluş reçetesini iyi hazırlar. Umarım başarır.

Aytekin Durmaz mı? Tam gaz devam ediyor. Hiçbir zaman iyi bir hakem olamayacak. Çünkü o kapasite yok. Her kararı tartışılır. Aytekin Durmaz ; senin gibisi zor bulunur!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder