10 Haziran 2011 Cuma

Stephan El Shaarawy

92’li bu genç adam İtalyan. İsmine aldanmayın. Mısırlı bir adamın (Sabri El Shaarawy), İtalyan hanım efendiye duyduğu aşkın meyvesi. İtalya’nın kuzeyi Cenova yakınlarındaki Savona’da doğuyor El Shaarawy. Allah vergisi de bir futbol yeteneğiyle beraber. 13 yaşında Genoa alt yapısına giriyor. Genoa O’na gözü gibi bakıyor. İlk Serie A maçı 2008 Aralık’ındaki Chievo-Genoa maçı.

İdeal mevkisi 4-3-3’ün ileri üçlüdeki sağ veya sol tarafı. Yeri gelir forvet arkası da oynar. Her iki ayağını da kullanabiliyor. Serie B'yi yakından takip eden biri olarak söylüyorum, enfes ara pasları var. Uzaktan da deli vurur. Hedef gösterir!

Geçtiğimiz sezon Serie B takımlarından Padova’ya kiralık verildi El Shaarawy. 26 maçta 9 golü var. 6 da asist yazdırmış hanesine. Son bir maçı kaldı. Serie B play off final maçı Novara ile. Ama O, sezon bitmeden bile transfer gündemindeydi hep. İtalyanların göz bebeği.
U-17 takımının en etkili ismiydi. Şimdi artık U-19 oldu.

Milan açık açık istiyor. 10 milyon euro verdiler. Genoa “hayır” dedi. Köprünün altından daha çok sular akar. Genoa’nın kolay pes edeceğini sanmıyorum. Ancak Milan ile Genoa sürekli oyuncu alıp veriyor birbirine. Bakarsınız 10 milyon euro’ya yelkenler suya iner belli olmaz.

Burada asıl kararı verecek olan El Shaarawy tabii ki de. Oynayacağı, daha fazla süre bulacağı bir takıma gitmesi çok daha anlamlı olur. İnter’in de devreye gireceği söyleniyor. İkisi de olmasın. Ama Genoa’nın istediği parayı bu iki takımdan başkası da vermez. Belki Juventus devreye girer. Ama sanmıyorum. Oynatmayacağı bir adam için o kadar para dökmez Torino ekibi.

El Shaarawy İtalya’da kalacak görünen o. Genoa pek satma taraftarı değil gibi. Oynatsınlar, çok daha faydalı olur. Ama en önemlisi şu ki; İtalyanlar önemli bir yıldız daha çıkarmak üzere. Bu çocuğun üzerine titremekte haklılar. Şimdi sıra El Shaarawy’de. Serie A zamanı sinyor, kıpırdama zamanı!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder