28 Mayıs 2011 Cumartesi

Trabzonspor'un Geleceği?

Kolay değil ligi şampiyonla aynı puanla bitirip o kupayı kaldıramamak. Trabzonspor hak ettiği bir şampiyonluğu kaçırdı bana göre. Büyük bir avantajı vardı ilk yarı. 9 puanlık bir avantajı yitirdi. Olmayınca olmuyor bazen. Şimdi daha zorlu bir dönemece girecekler. Ligin yanı sıra Avrupa macerası da var. Geçen seneki tecrübe bu sene işe yarar elbette ama kadro biraz dağıldı gibi. Egemen ve Selçuk’un transferleri yapıyı bozar. Umut’un durumu belirsiz. Ceyhun daha sözleşme yenilemedi. Colman , Jaja soru işareti? Şimdilik yine de ufak bir analiz yapalım.

Gidenlerin yeri nasıl dolar?

Egemen Korkmaz Trabzonspor’un en önemli stoperlerinden biriydi. Ayrılığı elbette ki takımı etkileyecek. Diğer isimlere bir göz atalım. Giray Kaçar, Glowacki ve Mustafa Yumlu. Önümüzdeki sezon Trabzonspor’un yarışacağı kulvar sayısını da göz önünde bulundurursak kadro yapısı itibariyle yetersiz bir üçlü. 

Giray Kaçar’ın özellikle son zamanlardaki artan formu O’nu ilk on birin vazgeçilmez ismi yaptı. Önümüzdeki yıl da Şenol Güneş’in vazgeçilmezlerinden biri olacak. O kesin. Ama yanına bir stoper şart. Stoper transferi konusunda somut bir adım atıldı mı bilmiyorum. Serdar Kesimal olabilirdi örneğin ama Fenerbahçe ile anlaştığı söyleniyor. Şenol Güneş, Giray- Glowacki ikilisi ile bütün bir yılı götüremez. O da bunun farkında. Mesela yerli bir stoper olarak İbrahim Öztürk düşünülürse olumlu bir hamle olur.  

Yabancı stoper olarak özellikle İtalya liginde küme düşen  Sampdoria’nın açığa çıkan stoperi Daniele Gastaldello var. Düşünülebilir. Çok üst düzey bir stoper değil ancak seridir, hızlıdır. Taliplileri de var. Şenol Güneş’in illa ki bir listesi vardır. Ancak özellikle bu tür savunmacılara yönelmek akıllıca olur.

Sol bek her ne kadar sıkıntı değil gibi görünse de Trabzonspor’un Kayserispor’dan Hasan Ali Kaldırım hamlesi çok doğru bir hamle olur ancak Kayserispor bu konuda biraz tutucudur. Süleyman Hurma’nın bu oyuncu için ne kadar bonservis biçeceği merak konusu.

Orta sahanın en büyük kaybı Selçuk İnan. Yeri nasıl dolar bilinmez. Sadri Şener transfer bütçesi olarak ne ayırdı bilmiyorum. Ancak Zokora ismi bir ara gündeme geldi. Yorumum “cuk” oturur. Transfer gerçekleşirse olumlu bir hamle olur. Zokora’nın stoper özelliği olduğunu da hatırlatalım.

Şu sıralar gündemde forvet Mounir El Hamdaoui var. Ajaxlı. Kupayı da sayarsak Ajax’da 30 maça çıkmış bir isim. 16 gole damgasını vurmuş. Uefa Avrupa Ligi’nde de 3 golü var. Hollanda Ligi’ni yakından takip eden arkadaşıma danıştım.  Fas asıllıymış. Çok sakatlık yaşamış. Ama Alkmaar serüveni çok olumlu geçmiş. Geçen senenin gol kralı. Trabzonspor fiyatı 4,5 milyon euroya çekti diye biliyorum. Umut Bulut’un geleceği belirsiz. Ama Umut Bulut’un üç gömlek üstü deniyor. Yararlı olur. 

Biraz erken bir tanımlama olacak belki ama şu an Trabzonspor’da bir belirsizlik, kriz hakim. Kriz derken kadronun nasıl şekilleneceği konusu tabii ki. Colman ve Jaja’nın bile geleceği belirsiz. Bu işin üstesinden sadece bir kişi gelebilir. O da aşağıdaki isim Şenol Güneş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder