26 Mayıs 2011 Perşembe

Serie B play off'ları

Serie B'de play off'lar ligin bitmesiyle beraber başlayacak. Atalanta ve Siena Serie A'ya yükselen ekipler oldu. Novara, Varese ve Reggina play off oynamayı garantilediler. Son haftada ise son ekip belli olacak. Ya Padova ya da Torino play off'a kalacak. Tam yangın yeri aslında. Çünkü son hafta Torino Padova'yı ağırlıyor. Kazanırlarsa yüksek ihtimal Novara'nın play off'daki rakibi olacaklar.

İtalya'daki sistem bize benzer türden ama bir kaç farklılıklar mevcut. Bank Asya 1. ligden farkı olarak şunu söyleyebiliriz: Eğer ligi 3. olarak bitiren ekip, arkasındaki takıma 10 puan ve üzeri bir fark atarsa direkt Serie A biletini kapıyor!

2. maç ev sahibi avantajını ligi üst sırada bitiren ekip kullanacak. Örneğin olası bir Novara-Torino eşlemesinde ilk maç Torino'da olacak. Bizden bir fark daha: Final de iki maç üzerinden oynanıyor Serie B play off'larında. İki maçta da takımlar yenişemişse uzatmaları oynatıyor İtalya Federasyonu ancak penaltılara izin yok. İki maç sonunda da birbirine üstünlük sağlayamayan takımlar arasında ligi kim üstte tamamlamışsa Serie A'ya "merhaba" diyor! İtalya Federasyonu adil bir tutum sergilemiş bana göre.

Hazır Serie B play off'ları demişken rengimizi de belli edelim o zaman. 55 yıllık Serie A hasretine son vermeyi umut eden bir ekip var Novara.

Calcio Novara, Serie A yakışır sana! 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder