24 Kasım 2009 Salı

Kara Pazar!

http://www.jaglersport.com/yazi.php?id=470

Pazar günü öğle saatleri…
Skandal olayın cezaları açıklandı.Camiayı derinden üzen bu olay, bu rezaletin sonucunda bana göre Galatasaray Basketbol Takımı ligden ihraç edildi.Her ne kadar federasyon takım için hükmen mağlubiyet verse de takımın ligde kalma umudu bu saatten sonra çok az.

Böyle başlayan bir Pazar günü akşamında da futbol takımı ayağına gelen fırsatı tepti.Liderlik fırsatını kaçırdı.Aslında tam anlamıyla kara pazar da diyebiliriz. Ancak liderlik kaçmış, o kaçmış önemli olan bu değil.Galatasaray Manisaspor’u Sami Yen’de neden yenemiyor bunu sorgulamak lazım.
Galatasaray iyi değildi.Manisaspor ön alanda iyi bastı.Pozisyon vermemeye çalıştı ancak Cimbom golü bir şekilde buldu.İkinci yarı Manisaspor’un artan direnci vardı.Buna rağmen Galatasaray’ın yakaladığı 3 net pozisyon var.Maçı koparamazsanız rakip faturayı keser.Manisaspor’u analiz ettiğinizde ligin her maçında son dakikaya kadar kovalayan bir ekip görüntüsü var. Mesut Bakkal’ın oyun şablonu bu.

Her ne kadar Keita girdikten sonra Galatasaray’ın sağ kanadı hareketlense de kaçan puanlar kaçtı bir kere.Önemli olan ligin sonlarında bu puanları aramamak.Kendi evinizde Eskişehirspor maçı kaçan 2 puan.Manispor maçı uçan 2 puan.Etti mi 4. Bu ligde ayrıntılar çok önemli.Dikkat etmek lazım!

Derbiye gelirsek…

Sisli ve puslu bir gecede İnönü’de inanılmaz bir Beşiktaş izledim.Maçın her anında basan,ısıran bir Beşiktaş vardı.Bu sezon izlediğim en iyi Beşiktaş bu.
İlk yarının bir bölümünde Fenerbahçe’nin etkili olduğunu söyleyebiliriz.Alex ‘in direkten dönen frikiği maçın kırılma anlarından biri.Buna nazaran ilk dakikalarda Serdar Özkan klasiği kaçan bir gol Beşiktaş adına var ki inanılmaz.
İlk yarıda akılda kalan en önemli pozisyon ise Gökhan Gönül’ün yerde kaldığı pozisyonda hakemin penaltı çalmayışı oldu.

İkinci yarıda ise oyun tamamıyla Beşiktaş’ın kontrolündeydi.Oyunun her alanında Alex’i kitleyen Fink’in inanılmaz golü hem Fenerbahçe’yi bitirdi hem de Beşiktaş’ın güvenini arttırdı.Hemen akabinde zaten ikinci gol geldi ve maç koptu.

İbrahim Üzülmez…
Forumlarda O’nun için yazılan harika bir cümle okudum.”Sanki bu maçta içine “Patrice Evra” kaçmış gibi oynadı “ diye.Başka söze de gerek yok bence.

Galatasaray’ın da bu hafta puan kaybetmesiyle haftayı en karlı Beşiktaş kapattı.Lige de renk geldi.
Özellikle aşağıdan Bursaspor’un ve inanılmaz formda olan Kayserispor’un gelişi gelecek haftalar için umut verici.Bakalım ilk yarı sonunda tablo nasıl şekillenecek?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder