15 Kasım 2009 Pazar

Bilet Kapma Savaşı

http://www.jaglersport.com/yazi.php?id=463

Biz yokuz Afrika’da.Ligler de tatil.Bu arada hazırlık maçımız bile yok.Nasıl olsun ki daha hocamız yok. Napalım bu arada?
Bari diğer play off bileti kapma savaşında olan ülkeleri değerlendirelim.

Ruslar’dan başlayalım önce.Hiddink’in Rusya’sı.Avrupa Şampiyonası’nda iyi bir performans koyan Rusya ; Slovenya karşısında iyi bir futbol ortaya koydu.İyi oynadı oynamasına da bitime dakikalar kala yediği gol moralleri bozdu.Ama beterin beteri var.Son dakikada kaçan Slovenya pozisyonu gol olsa maç 2-2 de bitebilirdi.Rövanş çok çetin geçecek gibi gözüküyor.Bana göre şanslı ülke Slovenya.Hiddink faktörü orada neler yapar bilinmez ama çok baskı yiyeceği kesin.

Bir diğer eşleşme Yunanistan ile Ukrayna arasındaydı.Herkese göre Favori Yunanistan’dı ilk maçta.Ancak Ukrayna iyi bir performans ortaya koydu.Özellikle son yarım saatte bulduğu pozisyonları değerlendirse işi Atina’da bitirip tur biletini kapabilirdi.Bana göre avantajlı ülke bu eşleşmede Ukrayna.Atina’da yakaladığı 0-0 avantajını iyi değerlendirecektir.Her türlü galibiyet Onları kupaya götürür.

Belki de en rahat eşleşme.İrlanda Cumhuriyeti ile Fransa arasındaydı.Bana göre Domenech’e rağmen Fransa açık ara favoriydi.Öyle de oldu.Deplasmanda tek golle işi bitirdiler.Artık Fransa’da rahat futbolla bileti kaparlar.İrlanda ekip olamamanın sıkıntısını çekiyor.Böyle giderse çekmeye de devam edecek.Kaliteli isimlere sahipler.Ancak bir takım havası yok ne yazık ki!

Bizim grubumuzda ikinci olan Bosna ise Portekiz deplasmanındaydı.Portekiz’de Ronaldo yoktu.Ama 1-0 da olsa kazanmayı bildiler.Bosna Hersek ilk yarı ilerde çok etkili değildi.İkinci yarı daha derli topluydu.Bu skorla rövanş için umutlarını kaybetmediler.Bosna’nın kendi evinde gol yememesi lazım.Ondan sonra golü düşünmeli.Yoksa bana göre işleri çok zor.Özellikle yedikleri golde yaptıkları hataları tekrarlarsa rövanş maçı başlamadan bitebilir.Çünkü Portekiz çok teknik ve arzulu bir performans ortaya koyuyor.

Eklemeden geçmeyeyim.Şu takımların arasında Türkiye’nin olmaması inanılır gibi değil.Napalım beceremedik bu sefer…

2 yorum:

  1. ben Rusya'nın her şeye rağmen tur atlayacağı kanısındayım.

    YanıtlaSil
  2. patonya kardeşim üzgünüm ama Slovenya tur atladı.Ordaki baskı biraz sıkar adamı çünkü :) :)

    YanıtlaSil