5 Ağustos 2011 Cuma

UEFA Avrupa Ligi Eşleşmeleri

Beşiktaş'tan başlayalım. Kolay kura Alania Vladikavkaz. Rusya'nın alt liginde mücadele eden bir ekip Alania. Geçtiğimiz sezon Cska Moskova ile Rusya Kupası finalinde karşılaştılar.    2-1 boyun eğdiler Moskova'ya. Ancak Cska Moskova Şampiyonlar Ligi'ne katıldığı için Alania'ya UEFA şansı doğdu.

Şu an Rusya'da ligler oynanıyor. Alania'nın üst lige çıkma mücadelesi devam ediyor. 2. sıradalar. Ancak liderle aynı puana sahip olduklarını belirtelim. Geçen sene sadece 4 maçta 1 golün üzerine çıkabilen bir takımın Beşiktaş'ın karşısına aşırı defans arzusuyla başlayacağı kaçınılmaz. 30 maçta 25 gol ile Amkar'dan sonra en az gol atabilen bir ekibi Beşiktaş rahat eler.

Bursaspor'un rakibi Anderlecht. Geçtiğimiz hafta başlayan Belçika Ligi'nde ligin yeni ekibi Oud-Heverlee'e 2-1 yenildiler. Lukako en etkili isimleri. Biglia'nın en son bir sakatlığı vardı. Uefa maçlarında oynayabilecek mi bilmiyorum. Ancak ben Bursaspor'u biraz şanslı görüyorum bu kurada. Bursa'da gol yememesi en büyük artı olacaktır. Ancak Belçika deplasmanında da çok zorlanacaklarını sanmıyorum. Bursaspor'un başına gelebilecek en büyük bela Lukaku olur. Yoksa tur timsahlara daha yakın.

Trabzonspor bir Bask ekibi olan Bilbao'yu çekti. Fernando Llorente korkulu rüya olur. Hele ki Trabzonspor'un bu defans göbeğinde Llorente'nin yıldızlaşması kaçınılmaz gibi. Önemli bir transfer yaptı Bilbao bu sene. Real Zaragoza'dan 7 milyon euro karşılığında Herrera transfer edildi. İspanya Ümit Milli Takım oyuncusu. Trabzonspor'un tek artısı iki maç arasında Bilbao'nun Madrid deplasmanına gidecek olması. Real Madrid onları biraz olsun yıpratır mı bilinmez ancak Trabzonspor'un bu eşleşmede bana göre işi çok zor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder