30 Mayıs 2010 Pazar

Sebastian Vettel Türkiye'ye damgasını vurdu!

İki Red Bull pilotu birbirine girdi.Anlam veremiyorum.Vettel acemi bir şekilde hem kendini hem de Webber'i yaktı.Sorumsuzca bir davranış Vettel'in yaptığı. Yeterli yeri olmadığını söylüyor kendisi.Hikaye anlatmaya başlamış zaten.Devamı gelir bu yorumların.
"I Love You Vettel" diyenler şimdi yine açsınlar bu pankartı da göreyim.



Nicole İstanbul'da.Lewis Hamilton kazandı yarışı.Doping etkisi diye ben buna derim işte.Hamilton hem Vettel'e hem de Nicole'a dua etsin.Onlar olmasa alamazdı bu yarışı:)



29 Mayıs 2010 Cumartesi

Dikkatle okuyun! Johan Neeskens anlatıyor:


"Anlayamadığım beni çok şaşırtan birşey var. İçeride olsun dışarda olsun karşılaşma yapacağımız sahaya gittiğimiz zaman futbol sahasına çıktıklarında futbolcular bir birleriyle karşılaşıyorlar birbirlerine sarılıyorlar, şakalaşıyorlar, öpüyorlar.

Doğal olarak bizim oyuncularımız Galatasaray’da oynamalarından dolayı diğer oyuncuların belkide gıptayla baktıkları oyuncular fakat bu sarıldıkları oyuncular müsabaka sırasında bizim oyunculara gayet sert müdahalede bulunuyorlar bizde bunu anlayamıyoruz. Biz de futbolcularımızdan bunu yapmamalarını rica ettik.

Bir örnek vereyim, benim dönemimde Feyenoord’da oynayan sol ayaklı bir oyuncu vardı. Çok sevdiğim bir oyuncuydu. Milli Takım’da da beraber oynardık. Fakat ben Ajax’ta oynadığım zaman oraya gittiğimizde tünelde maç başlamadan önce saha içinde hiç onu görmezdim, bakmazdım bile. Maç biterdi birbirimizi tebrik ederdik.

Biz de oyuncularımızdan bunu rica ettik; hala yapanlar var bunu yapmamalarını istiyoruz. Maç bittikten sonra gitsinler tebrik etsinler birbirlerini. Mesela Fenerbahçe ile oynadığımız iki müsabakaya bakın; oradaki maçta sahaya çıktık, sahaya atılanlar, su şişeleri.. Ondan sonra bakın maç ne kadar gergin geçti. Buradaki maça bakın; sahamıza geldiler bizimkiler gitti onlara sarıldı. Olmaz bu. "
Tecrübe bu adam görüyor her şeyi!

28 Mayıs 2010 Cuma

İzmir sana Large!!!

İlk öğrendiğimde başımdan aşağıya kaynar sular döküldü sanki.Buca mekanım bilen bilir.Bucaspor Süper Lig'e adımını attığında ne kadar sevindiysem Bülent Uygun ile anlaşıldığı gün o kadar üzüntü bastı.Çöktüm resmen.Kişiliğine,karakterine bir şey demem Bülent Hoca'nın.Bugüne kadar ne yapmış ne yapmamış onu da sorgulamam.Antipatik tavırları belki de beni bu noktaya getirdi. Kendisini biraz daha yakından tanıma fırsatım da olmuştu.Geçen sene üniversiteme panele geldiğinde bazı şeyleri daha net gördüm.

Ayrıca yetenekleri de sınırlı bana göre.

Ama Bülent Uygun ; Bucaspor'a ve İzmir'e yakışmaz,yakışamaz. Tarihinde ilk kez Süper Lig'de Bucaspor. Yazık olmasın bu kadar emeğe.5 hafta sonra istifa edip gittiğinde kimse şaşırmasın.İnşallah yanılırım,özür dilemek zorunda kalırım.Sırf ben mi böyle düşünüyorum onu da bilmiyorum.Ancak İzmir büyük gelir sana Bülent Hocam!


Platini'nin de...

Platini cinlik yapmazsa demiştim daha önce tarih 14 Mayıs 2010'du.Link burada okumak isteyenler için(Platini Cinlik yapmazsa)

Yaptı cinliğini daha ne diyeyim ki.Fransa alsın Euro 2016'yı ne yaparsa yapsın.Bıktık artık bu ayak oyunlarından.7 oya 6 oyla finali kaybediyoruz.Şenes Erzik daha durma orada.Bas istifayı.Apaçık ortada her şey.Alamayız biz bu turnuvayı boşa kürek çekmeyelim!!!

Platini'nin de , Uefa'nın da ...




22 Mayıs 2010 Cumartesi

Semih Şentürk...

29 Nisan 1983 İzmir doğumlu..
Özçamdibispor'da başlayan futbol kariyeri.

"Nöbetçi golcü"
"Genç Semih"

Onunla bütünleşen terimler bunlar.

2002'den beri çıktığı 126 maçta 59 golü var.
Milli Takım kariyeri ise U-15'ten beri her kategoride oynamış.
A Milli düzeyinde ise 20 maçta 6 golü var.

Son ana kadar bir pürüz çıkmazsa Galatasaray'da Semih Şentürk.Ancak askerlik problemi var.Her an yurt dışında bir takıma transferi de söz konusu olabilir.Şu ana kadar Galatasaray her şeyi bitirmiş. Sadece olursa diye Semih de yurt dışı opsiyonunu kullanmak istiyor.Bir daha yurt dışı fırsatı bulması zor.Kararını ona göre verecektir.Ama bilinmelidir ki yurt dışı olmazsa; Semih Şentürk Galatasaray'da...

*Final zamanı geldi çattı.Ara ara yazı girmeye çalışacağım.Ancak bu süreçte blogtan biraz uzak kalacağım.Haziran'da tekrar görüşmek dileğiyle...


20 Mayıs 2010 Perşembe

20 Mayıs 2010--Transfer hareketleri

Bundan böyle özellikle yaz döneminde bazı transfer hareketlerini bu bölümde paylaşmaya karar verdim.Şimdiden ufak ufak başlayalım:

---Caner Erkin transferinde herhangi bir girişimde bulunmamış Galatasaray Yönetimi.Caner Rusya'ya geri dönecek veya başka bir yere transferi söz konusu.3-4 milyon euro'ya Caner'in alınmasına ben de karşıydım.Bu haber olumlu bir haber bana göre.

---Sabah'ın haberine göre ise Mondragon'a Bucaspor talip.Güzel bir gelişme.Koln'e 350.000 euro vermeye hazır İzmir takımı. Bir Bucalı çok sevindim.Mondi özledik be seni! Umarım gerçekleşir transfer.

19 Mayıs 2010 Çarşamba

Aziz Yıldırım'ın gündem değiştirme çabası!

Aziz Yıldırım'ın gündem değiştirme çabası içinde düzenlediği bir basın toplantısı olmuş.Bazı başlıklar şu şekilde:

"Rüştü'nün yediği goller şaibeli"

Yorum: Şimdi bunu söylediğiniz zaman adama gülerler.Son 5-6 haftadaki Fenerbahçe'ye karşı oynayan kalecilerin neler yaptıkları ortada.Kimse zan altında kalmasın deniyor.Ancak ; Murat Şahin'in yediği gol çok tartışılır.Es Es kalecisi Ivesa'yı F.B maçında izleyin.İçler acısı.Kankası Rapaiç maçtan 1 hafta önce Türkiye'ye geliyor.Maçtan sonra da topuklayıp kaçıyor.Nerdeydi bugüne kadar Rapaiç.Kimse sorguladı mı bunu? Ivesa ise çok yakın arkadaşım demekle yetiniyor.Yakın arkadaşınsa bunca haftadır neredeydi diye sorarlar adama.Serkan Kırıntılı da Fenerbahçe maçından önce hafta içi Bağdat Caddesindeymiş.Arkadaşı varmış.Bu kadar yaygara kopuyor.Sen bir de kalkıp oraya gidiyorsun. Sonra da maçta neler oluyor neler? O zaman tabii konuşulur.Ne işin var tam o hafta orada arkadaş? Bir hafta sonra git.

Bunlar hakkında neden bir açıklama yapılmadı diye de ben sorarım şimdi.

"Eğer şampiyonluğu kaçırmamızda bir suçlu varsa kulübün başkanı olarak ben suçu kabul ediyorum."

"Fenerbahçe ligi ayarlıyor diyorlardı. Maalesef Fenerbahçe ne Denizli’de ne de Trabzon maçında hiçbir şey ayarlamadı. Top direkleri arasında geçmedi. Son maça kadar getirdik. Söz vermiştik olmadı, tutamadık ama sözümüzü yerine getirmek için elimizden geleni yaptık."

Yorum:Denizli maçını ayarlayamazdın zaten.Denizlispor küme düşme hattındaydı o sene.Trabzonspor maçına gelince.Onur diğer kalecilere benzemedi.Satın alınamayan tek kalecidir kendisi son 5-6 haftada. Kaçan pozisyonlara da gelince ilahi adalet buna deniyor işte.

"İki yıl daha buradayım"

Yorum:Bir çok kez istifa edip geri adım attığı için Sayın Yıldırım bu sefer baştan işi sıkı tutmuş.Çünkü artık "bırakıyorum" ayaklarını yemez bu insanlar.

Bu açıklamaların ardından Rüştü,Beşiktaş Kulübü,Melih Gökçek hemen cevap haklarını kullandılar.

Rüştü:

"Böyle bir şey ispat edilmek zorunda, bu büyük bir ithamdır. Büyük bir zan altında kalıyorum. Beni Fenerbahçe camiası ve Türk futbul camiası iyi tanır. Benim üzerimde en ufak bir leke oluşmasına müsada etmem. Gerekirse hukuksal olarak hakkımı ararım"

Durum kısaca budur!
Daha yazılacak çok şey var aslında ama uzadıkça uzayacak.Gereği yok.Nokta!

17 Mayıs 2010 Pazartesi

Fener usulü Şampiyonluk...

Gördüm daha önce bu filmi.İzlediğimde aynı sahnelerdi.Tabii ufak-tefek değişiklikler olmuş.Ama oyuncuların çoğu aynıydı.Aziz Yıldırım ve Daum yine başroldeydi. Fenerbahçe zaten filmin değişilmezi. Bu sefer partneri Denizlispor değil de Trabzonspor’du.Bu sefer mekan Denizli Atatürk değil de Saraçoğlu’ydu.

İpler yine Fenerbahçe’nin elindeydi.Ancak Onlar yine ikramı tercih ettiler. Trabzonspor rahattı.Kupa zaferinin gururuyla geldiler Kadıköy’e. Fenerbahçe kalesine de iki kere gidebildiler.Biri gol oldu. Fenerbahçe ise ne yaptı? Öne geçtiği maçta şampiyonluğu verdi.Kendi evinizde taraftarınızın da desteğiyle öne geçtiğiniz bu hayati önem arz eden maçı kazanamıyorsanız suçluyu başka yerde aramayın.

İlk yarının bitmesinin ardından futbolcularda ister istemez stres başlamıştır.Ya gol atamazsak,ya şampiyonluk kaçarsa…

2. yarının ilk 15 dakikası stresten uzak bir görüntü çizdiler.Ancak ya sonrası?

Kolay değil bu kadar adrenalinin yükselmesi.Dakikalar geçtikçe stresin dozajının artmasıyla beyne oksijenin gitmemesi.Bunun akabinde reflekslerde gecikme.Sağlıklı düşünememe.Bunların hepsi yaşandı.Alex gibi topa müthiş hükmeden bir futbolcu bile bu kadar şut şansı yakalamasına rağmen o topu ağlara gönderemedi. Yakaladığı az buz pozisyonlar değil.Kaleci Onur’un da hakkını yemeyelim bu arada. Yer tutmasını çok iyi biliyor.Mükemmel bir kaleci olma yolunda. Biraz daha maç oynamalı diye düşünüyorum.

Gelelim işin skandal tarafına.Anons faciası…

Hangi akla hizmet böyle bir uygulama yapıldı onu bilemiyorum. Şu teknoloji çağında böyle bir skandal ilk kez görüyorum.Hiç mi diğer maça bakılmaz veya birilerine sorulmaz?
Anlam veremiyorum.Ayrıca son iki dakikayı sırf bu yüzden heba eden Fenerbahçeli oyuncuları da anlamıyorum.Sen maçını kazanmaya bak gerisi seni ilgilendirmez.

Şu anons Fenerbahçe’nin sonu oldu.Şimdi ne mi olur? Daum yüzde bir milyon gider, gitmelidir de.Aziz Yıldırım içinse bir şey söylemek çok zor.Kendisi daha evvel tam üç kez istifa edip geri döndüğü için O’nun nasıl bir strateji belirlediğini bilemiyorum. Olan yine Fenerbahçe taraftarına oldu.Kendi statlarını yakacak kadar öfkelendiler ki sonuna kadar haklılar. Bu taraftar 2. bir skandalı daha kaldıramadı.Denizli faciasından sonra bu olay işin içine bir anons eklenince rakiplerin dalga konusu oldu.

Bursaspor’u da buradan tebrik edelim.Ertuğrul Sağlam’a ,ekibine , Sayın İbrahim Yazıcı’ya bu şampiyonluk hayırlı,uğurlu olsun.Gerçekten hak ettiler.Çok istediler,savaştılar.Sonunda bu başarıyı yakaladılar.

Son 5-6 haftada bu uğurda bir çok yaygara koptu hatırlayalım.Kimi yalanlandı,kimine hak verildi.Ancak sanırım ligin sonunda İlahi Adalet yerini buldu!

Digitürk'ten haberler..

Dün Kerem Ertan'ı ben de dinledim. Gelecek sezon tüm maçların canlı yayını hakkında bilgiler verdi. Açıklamayı aynen aktaralım:
"Diyelim ki; bir Gaziantepspor taraftarı sadece kendi takımının maçlarını seyretmek istiyor. Veya sadece Antalyaspor, ya da sadece Bursaspor... Dört Büyükler dışındaki bir takımın bir sezondaki 34 lig maçını da seyretmek isteyen ayda sadece 9.99 TL'ye bu paketi alabilecek. Böylece takımının Dört Büyükler ile oynayacağı sekiz maç da dahil 34 karşılaşmayı izleyebilecek. Bu sistemi sağlayabilmek için 9 maç da canlı yayınlanacak. Bütün maçları birden seyretmek isteyenlere Süper Paket ile bu imkanı da sunacağız. Bu da aylık 50 TL civarında bir fiyatla futbolseverlere sunulacak.4 Büyükler'in 34 lig maçı için de aylık 34.99 TL'lik paket olacak."

Peki ben şimdi soruyorum. Digitürk 'ün kişiye özel paket tarifelerini biliyoruz.Aynı tip pakete 50 lira ödeyen de var.35 lira ödeyende.Süper Paketi 103 liraya izleyende var, 72 liraya izleyende.

9 maç canlı olayı mükemmel bir uygulama.Ona itirazım yok.Ancak şu anda Digitürkte üyeliği bulunan insanlar ne tür bir yaptırımla karşılacaklar bunu merak ediyorum.

Herkesin farklı bir tarifesi var. Hangi paketin neye denk geldiğiyle ilgili bir açıklama sanırım yeni sezona girilmeden bildirilir.



15 Mayıs 2010 Cumartesi

14 Mayıs 2010 Cuma

Platini Cinlik yapmazsa...

Raporu sabırsızlıkla bekliyorduk.Haberi Ntv Spor'dan aldım. Ercan Taner ve Mert Aydın sevinçli yüz ifadeleriyle haberi tartışıyorlardı. Yorumum ve UEfa kriterlerine bir bakalım:

Önce rakiplerimiz:Fransa ve İtalya.İkisi de daha önce tarihlerinde hem Avrupa Şampiyonası, hem de Dünya Kupası'na ev sahipliği yapmış ülkeler.

Ülkemizin bu yüzden bir avantajı olmalı bana göre.

Uefa raporlarına göre sunuş bir kere on numara olmuş.Stadyum projelerimize UEFA yüksek standartta diyor.Otoban sıkıntısından bahsetmiş Uefa.Ancak bunun da giderebileceğini söylemiş ve olumlu bir puan vermiş.Hava Alanları ile ilgili de sadece üç hava alanımız yeterli düzeyde görülmüş.Bunlar; Atatürk(İst.), Sabiha Gökçen(İst.) ve Antalya hava alanları. Ankara Esenboğa ve İzmir Adnan Menderes Havaalanı’nı ise yetiştirebilir düzeyde görmüşler.Diğerleri yetersiz kategorisinde. Bizim eksi puan aldığımız noktalardan biri.

Geri kalan güvelik,finans gibi durumlarda Uefa'nın gözüne girmiş durumdayız.Özellikle turnuvaya ayırdığımız mali bilanço açısından Fransa ve İtalya'nın önündeyiz. İtalya'nın mali problemi devam etmekte.

Şu duruma göre ben çok umutluyum. 28 Mayıs'ta Uefa Türkiye demeli.Platini cinlik yapmazsa ; şu tablo bunu gösteriyor. Hadi hayırlısı...





Amerika yolcuları...

A Milli Takım'ın 19-31 Mayıs tarihleri arasında ABD'de yapacağı kampın aday kadrosu belli oldu.

Öncelikle sakatlık problemi yüzünden kadroya dahil edilmeyenleri belirtelim.Hakan Balta,Özer Hurmacı,Gökhan Gönül ve Mevlüt Erdinç.

Marco da Betis'in maçları devam ettiği için kadroda değil.

Hazırlık maçı programımız şu şekilde:

22 Mayıs 2010 12.30
TÜRKİYE - Çek Cumhuriyeti Red Bull Arena, Harrison, New Jersey

26 Mayıs 2010 13.30
TÜRKİYE - Kuzey İrlanda Veterans Stadium, New Britain, Connecticut

29 Mayıs 2010 14.00
ABD - TÜRKİYE Lincoln Financial Field, Philadelphia

Kadro biraz kalabalık.Tam 33 isim var kadroda.Önce isimleri sayalım:

KALECİLER

VOLKAN DEMİREL--FENERBAHÇE
ONUR RECEP KIVRAK--TRABZONSPOR
SİNAN BOLAT--STANDARD LIEGE


DEFANS

SABRİ SARIOĞLU --GALATASARAY
EMRE AŞIK --GALATASARAY (JÜBİLE)
GÖKHAN ZAN --GALATASARAY
İBRAHİM TORAMAN --BEŞİKTAŞ
EMRE GÜNGÖR --GALATASARAY
SERVET ÇETİN --GALATASARAY
CEYHUN GÜLSELAM --TRABZONSPOR
CANER ERKİN --GALATASARAY
ÇAĞLAR BİRİNCİ --DENİZLİSPOR
İSMAİL KÖYBAŞI --BEŞİKTAŞ


ORTA SAHA

MEHMET TOPUZ --FENERBAHÇE
HAMİT ALTINTOP --BAYERN MÜNİH
KAZIM KAZIM --TOULOUSE
VOLKAN ŞEN --BURSASPOR
MEHMET TOPAL --GALATASARAY
OKAN BURUK BÜYÜKŞEHİR BLD. SPOR (JÜBİLE)
SELÇUK ŞAHİN --FENERBAHÇE
NECİP UYSAL --BEŞİKTAŞ
EMRE BELÖZOĞLU --FENERBAHÇE
NURİ ŞAHİN BORUSSIA-- DORTMUND
SELÇUK İNAN --TRABZONSPOR
ARDA TURAN --GALATASARAY
OZAN İPEK --BURSASPOR
SEZER ÖZTÜRK --ESKİŞEHİRSPOR


HÜCUM

TURGAY BAHADIR --BURSASPOR
TUNCAY ŞANLI --STOKE CITY
SEMİH ŞENTÜRK--FENERBAHÇE
HALİL ALTINTOP --EINTRACHT FRANKFURT
SERCAN YILDIRIM --BURSASPOR
NİHAT KAHVECİ --BEŞİKTAŞ


Hiddink kadroyu biraz kalabalık tutmuş.Sezer'i çağırmasına sevindim.Bazı genç isimleri deneyecek.Son durumlarını görecek.Umarım faydalı bir kamp olur. Amerika ; Türkler geliyor...

12 Mayıs 2010 Çarşamba

Atletico Madrid:2 Fulham:1

Bir anlamda başkentlerin de çarpışmasıydı.İngiltere'nin Londra ekibi Fulham.Hak ederek final kapısına kadar geldiler.Diğeri ise İspanya'nın Madrid ekibi.Madrid'in ikinci takımı Atletico Madrid. Onlarda top oynamadan hakemlerin iteklemesiyle finale kadar geldiler.

Maça ağırlığını Fulham koydu ilk dakikadan itibaren. Tamam Fulham götürür derken.Golü A.Madrid buldu.Allah'tan Forlan'a cevap gecikmedi.Davies bu iş o kadar da kolay değil diyerek en azından beni rahatlattı.Juventus'u elediği günden beri istiyorum Fulham'ın kupayı almasını.

Sonrasında oyun biraz daha dengelenir gibi oldu. A.Madrid biraz daha hissettirse de kendini, Fulham kontra ile gol aradı.Eşitlik bozulmayınca uzatmalar...


İlk 15'te İspanyolların biraz daha etkili olduğunu söylebiliriz.İki tane ; hele biri var ki 6 pastan çok net pozisyonu harcadılar.

Tam penaltılara mı kalır derken uzatmaların adamı Forlan Aguero'nun asistini geri çevirmedi.
Hem Fulham'ı hem de beni yaktı.

Yazık oldu Fulham'a. Götürdü kupayı A.Madrid. Gianluca Rocchi'ye götürsünler kupayı , beraber kutlasınlar bu zaferi!
Ya da Platini sen bırak İtalyan hakem versin kupayı...

Mehmet Topal Valencia'da!

Mehmet Topal'ın transferi resmiyet kazandı.

Valencia ile 4 yıllık imza atacak.Galatasaray'ın alacağı para 5 Milyon Euro. Kendisinin alacağı ücret daha açıklanmadı.

Hayırlısı olsun . Umarım ilk 11'in değişmez ismi olursun Mehmet Topal.Hoşcakal...

11 Mayıs 2010 Salı

Dörtlüye Bakın!




Resim Galatasaray-Fenerbahçe Bayan Basketbol final maçından.
Fenerbahçe 82-78 galip geldi ve şampiyon oldu.

Dunga da Açıkladı...

Dunga da kadroyu açıkladı.Elano kadroda. Kimleri almamış Dunga?
Ronaldinho,Pato,Adriano gibi isimler yok.Fenerbahçeliler üzgün A.Santos da yok. Eski Kartal Kleberson ise kadroda.

1 Haziranda biraz kırpılacak bu kadro.Şu an ki kadro şu şekilde:

Kaleciler: Julio César (Inter), Gomes (Tottenham), Doni (Roma)

Savunma Oyuncuları: Lúcio (Inter), Juan (Roma), Luisão (Benfica), Thiago Silva (Milan), Maicon (Inter), Daniel Alves (Barcelona), Michel Bastos (Lyon), Gilberto (Cruzeiro)

Orta Saha Oyuncuları: Felipe Melo (Juventus), Gilberto Silva (Panathinaikos), Ramires (Benfica), Elano (Galatasaray), Kaká (Real Madrid), Josué (Wolfsburg), Julio Baptista (Roma), Kleberson (Flamengo)

Hücumcular: Robinho (Santos), Luis Fabiano (Sevilla), Nilmar (Villarreal), Grafite (Wolfsburg)

Bu arada Fil Dişi de kadroyu açıkladı.Abdelkader Keita tabii ki kadroda.

Bank Asya'dan Süper Lig'e son Yolcu!

Karabükspor ve Bucaspor'dan Süper Lig'e çıkacak son takım play-off ' lar ile belirlenecek. Kura çekimi yapıldı.Fikstür şu şekilde:

17 MAYIS 2010 PAZARTESİ

20.00 KARŞIYAKA - ALTAY (Atatürk Olimpiyat)

20.00 KONYASPOR - ADANASPOR (Ali Sami Yen)

20 MAYIS 2010 PERŞEMBE

20.00 ALTAY - ADANASPOR (Atatürk Olimpiyat)

20.00 KONYASPOR - KARŞIYAKA (Ali Sami Yen)

23 MAYIS 2010 PAZAR

19.00 ALTAY - KONYASPOR (Atatürk Olimpiyat)

19.00 ADANASPOR - KARŞIYAKA (Ali Sami Yen)

Kura çekiminde maçların bilet ücretleri de belirlendi. Tüm maçlarda bilet ücreti 5 TL olacakmış.İyi düşünmüşler...

Avustralya Milli Takımı

Galatasaray'da geleceği belirsiz bir isim.Oz büyücüsünün kasık sakatlığı futbol hayatını tehlikeye atıyor. Avustralya milli takımının teknik direktörü Pim Verbeek Kewell'ı 30 kişilk kadroya aldı.1 Haziran'a kadar bu sayı 23'e düşecek. O zamana kadar kararını verecek teknik adam. Verbeek, ''Söylentiler var, ama Harry Dünya Kupası'na kadar hazır olacak. Sağlık ekibi ve kendisi, hazır olacağı konusunda beni ikna etti'' diye konuştu. Ayrıca;
"Harry, çok özel bir yetenek. Oyun içerisinde her an fark yaratabilecek bir oyuncu. Onu, yeteri kadar hazır olmasa dahi, Güney Afrika’ya götüreceğim ."

Verbeek 'in Lucas için söyledikleri;
Lucas, İngiltere’den Galatasaray’a geçti. Muhtemelen Türk Futbolu hakkında anlatacak birçok özel hikâyesi vardır. Lucas, kaptanımız. Bizim için her zaman harika işler çıkan önemli bir oyuncu. Bizimle beraber olduğu için çok şanslıyız.

Harry Kewell ile sakatlıkları devam eden Mark Bresciano, Brett Emerton ve Vince Grella da Avustralya'nın kadrosuna dahil edildi.

Avustralya Milli Takımı:

KALECİLER: Adam Federici (Reading / İngiltere), Eugene Galekovic (Adelaide Utd), Brad Jones (Middlesbrough / İngiltere), Mark Schwarzer (Fulham / İngiltere)

DEFANS: Michael Beauchamp (Al-Jazira / Birleşik Arap Emirlikleri) David Carney (FC Twente / Hollanda), Scott Chipperfield (Basel / İsviçre), Shane Lowry (Aston Villa / İngiltere), Mark Milligan (JEF United / Japanyo), Craig Moore (uncontracted), Lucas Neill (Galatasaray / TÜRKİYE), Jade North (Tromso / Norveç), Luke Wilkshire (Dinamo Moscow / Rusya), Rhys Williams (Middlesbrough / İngiltere)


ORTA SAHA: Mark Bresciano (Palermo / İtalya), Tim Cahill (Everton / İngiltere), Nick Carle (Crystal Palace / İngiltere), Jason Culina (Gold Coast Utd), Brett Emerton (Blackburn Rovers / İngiltere), Richard Garcia (Hull City / İngiltere), Vince Grella (Blackburn Rovers / İngiltere), James Holland (AZ Alkmaar / Hollanda), Brett Holman (AZ Alkmaar / Hollanda), Mile Jedinak (Antalyaspor Kulubu / TÜRKİYE), Tommy Oar (FC Utrecht / Hollanda), Carl Valeri (Sassuolo / İtalya), Dario Vidosic (Nürnberg / Almanya)

FORVET: Josh Kennedy (Nagoya Grampus / Japonya), Harry Kewell (Galatasaray / TÜRKİYE), Scott McDonald (Middlesbrough / İngiltere), Nikita Rukavytsya (FC Twente / Hollanda)

9 Mayıs 2010 Pazar

Ankaragücü:0 Fenerbahçe:3

Önemli bir avantaj elde etti Fenerbahçe.Zor deplasmanı kolay geçtiler.Ankaragücü kardeşi Bursaspor'a avantaj sağlayamadı.Zaten bu futbolla puan almaları dahi zordu.Kopardığı yaygara boşunaymış Ankaragücü Yönetimi'nin.

Kuddusi Müftüoğlu'na gelince.Çok formdaymış.Bu maça ondan verilmiş.Hadi ordan..

Bir adam 7'sinde neyse 70'inde de odur. Yalnız şunu belirteyim acayip yalayıp,yutmuş bu işi.Çok profesyonelce...

Tebrik ediyorum kendisini ve MHK'yi!!!


8 Mayıs 2010 Cumartesi

Bucaspor...

“Bu sene olacak” demiştik oldu. Tarihinde ilk kez Bank Asya ‘ ya çıkan Bucaspor takımı tarihinde yine bir ilke imza attı.Süper Lig’e adını yazdırdı.

Rahat götürdüğü Bank Asya 1 Lig’inde son haftalarda biraz stres yaşasalar da mutlu sona ulaşmayı başardılar.İzmir’in Süper Lig özlemini de dindirdiler.Sonuna kadar hak ettiler oynadıkları futbolla.Belki biraz maddi zorlukları vardı.Ama bunu hiç sorun etmediler.Tüm takımı yürekten tebrik ediyorum.

Son haftaya Adanaspor ile aynı puanda girmesine karşın Adanaspor’u hem içerde hem de dışarıda yendiği için ikili averaj avantajını elinde bulunduruyordu Bucaspor.Bunu da iyi kullandılar.Son hafta Erciyesspor’u güzel futbol ile devirmeyi başardılar.

Mehmet Batdal’a ayrı parantez açalım.Tepeden tırnağa futbolcu…
Resmi olarak bu sezon 16 gol attı.Ama kendi deyimiyle 17 golü var.Dardanel maçında attığı gol ona yazılmadı.Onu geri istiyor.
Sözleşmesi sezon sonu bitecek.Manisapor ve Ankaragücü ile anlaştığı haberleri tamamiyle asılsız. Ne olur ne biter onu bilemem.Bucaspor’da kalmasını çok istesem de galiba transferi gerçekleşecek.Şu an için medyaya yansıyan bir durum yok.Menajeri Mustafa Bey’e ulaşabilirsem yine bu satırlardan son bilgileri aktaracağım.

Bu zafer Bucaspor’a ve İzmir’e hayırlı olsun.Artık hedef Süper Lig’de kalıcı olmak.





Galatasaray:1 Antalyaspor:2

Galatasaray içi artık prestij maçları bunlar.Ancak bu kadar da rehavete girmenin bir anlamı yok.En azından takımın bir 3. lük hedefi olmalı. Maç içinde bakıyorum rakibi basan,ısıran bir oyuncu göremiyorum.Galatasaray bu değil.İstek , arzu eksikliği umarım önümüzdeki sezona yansımaz.

Medyada Guti haberleri.Olursa müthiş bir transfer olur.Tam bir orta saha. Rijkaard’ın istediği türden bir orta saha.Elano’ya yüklediği görev tam Guti’lik. Bu transfere en çok Rijkaard sevinir. İyi orta saha dedik ancak biraz özel yaşamı da çalkantılı bir futbolcudur. Jo kadar alemi seven bir isimdir. İşini iyi yapsın da gerisi teferruat bana göre.

Son olarak Ömer Çatkiç neyin peşindesin bir açıklama yapsana!

7 Mayıs 2010 Cuma

Geçmiş Olsun Kardeşim



Yakın zamanda dönmen dileğiyle...

6 Mayıs 2010 Perşembe

İspanya Grand Prix'i...

Program şöyle:

7 Mayıs 2010

1. Antreman turları - 11:00
2. Antreman turları - 15:00

8 Mayıs 2010

3. Ant. - 12:00
Sıralama Turları - 15:00

9 Mayıs 2010

Yarış - 15:00

Pistin adı Circuit de Catalunya...

Avantaj tabii ki büyük taraftar kitlesini arkasına alacak olan Alonso'da.
Yarış günü yağış beklenmese de ben belli olmaz diyorum.İspanya orası her an her şey olabilir...


5 Mayıs 2010 Çarşamba

Trabzonspor:3 Fenerbahçe:1

GÜNEŞ BU SEFER DOĞDU!

Trabzonspor bir kere maçı 90 dakikada bitireyim havasında çıktı maça.Uzatmayı,penaltıları hiç düşünmediklerini gösterdiler ortaya koydukları futbolla. Fenerbahçe ise tam aksine gol yemeyim bir tane bulursam bitiririm havasındaydı. Alex’in müthiş akıl dolu golüyle öne de geçtiler.Ancak Trabzonspor’un isteğini arzusunu kıramadılar.

Fenerbahçe’nin kritik son üç maçı kaldığını söylemiştim.İkisi Trabzonspor,biri de Ankaragücü maçı olunca bu seriye kötü bir başlangıç yaptılar.

Maça baktığımızda Fenerbahçe’de Emre oyuna adapte olamayınca orta saha sıkıntı yaşadı.Trabzonspor özellikle ilk yarı bunu çok iyi kullandı.Bir kaç net pozisyonda yakaladılar.
Hele bir de Umut Bulut klasiği kaçan gol var ki inanılmaz!

Buna rağmen Fenerbahçe skoru bağlamayı bildi ilk yarı. İkinci yarı yine aynı senaryo olur mu derken Alex’in sahneye çıkışı her şeyi Fenerbahçe lehine değiştirdi. Değiştirdi değiştirmesine de Trabzonspor oyunu hiç bırakmadı. O sıcak havaya rağmen iyi tempo yaptılar.Önce beraberliği aldılar.Sonra da maçı kopardılar.

Bir başka 5 Mayıs’ta bu sefer Şenol Güneş sevindi.

Cüneyt Çakır’a birkaç satır ayırırsak…

Çok güzel bir final yönetti. Fulham-Hamburg yarı final maçında da harika bir yönetim göstermişti.Finali de iyi idare etti.Sadece Bilica ve Colman’ın topa elle müdahalelerini kaçırdı.Orda da güneş gözünü almış olabilir. Bu tür yönetimleri gördükçe bende tüm futbolseverler gibi seviniyorum, hakemlere olan güvenim artıyor.Ancak bunun sadece Cüneyt Hoca ile kalmamasını diliyorum.

Son olarak Fenerbahçe’nin bu kadar final oynayıp 28 yıldır bu kupayı alamaması sanırım takım üzerinde ister istemez psikolojik bir baskı oluşturuyor.Bu kadar uzun süre kupaya hasretsiniz ancak sahadaki oyun bunun tam zıttı.Bu baskıyı Daum’un çözmesi gerekirdi.Ama bu maçta o da sınıfta kaldı.

Salvador Cabanas Güney Afrika'da!

Paraguay kadroyu açıkladı.Cabanas tahmin edildiği gibi kadroda yok. Ancak takımla beraber Güney Afrika'daki yerini alacak.

Ocak ayı sonlarına doğru Mexico City'deki gece kulübünde silahlı saldırıya uğrayan futbolcu hemen ameliyata alınmıştı. "Söz verdiğin goller nerede" diyen saldırganın silahından çıkan kurşun Cabanas'ın kafasına isabet etti.

Kurşun hala kafasında ama o iyileşti diyebiliriz.Doktoru tam iyileşme sürecinin 2-3 yılı bulabileceğini söyledi.Tam açıklaması şu şekilde:

"Cabanas'ın tam olarak iyileştiğini söyleyemeyiz. Nörolojik iyileşmenin sağlanması için yaklaşık 2-3 yıla ihtiyacı olacak. Şu an adını, ailesinin adını ve futbolcu olduğunu hatırlıyor. Ancak kahvaltıda ne yediğini ya da bir önceki gün ne yaptığını hatırlayamıyor"
Demek ki biraz daha ilerleme var ki oynamasa bile takımla beraber Güney Afrika'da olacak.


* O Bar


4 Mayıs 2010 Salı

GAP Arena sahne alıyor:Trabzonspor-Fenerbahçe

15.45'te Trt 1 'in karşısında yerimizi alacağız.Cüneyt Çakır maçın hakemi.Güzel bir final olmasını umuyorum.Sıcak ; futbolu nasıl etkiler bilmiyorum. Ama Şenol Güneş açısından güzel bir rövanş olacak. 5 mayıs'ı tekrar anımsayacak.

Bugün son idmanlar yapılıyor.Fenerbahçe'nin idmanı 15.30'da , sonrasında ise Trabzonspor sahne alacak.

Kadrolar hakkında aşağı-yukarı son kararlar da belli olacak.

Tff'nin açıklamasına göre özel yaptırılan NIKE'ın toplarıyla oynanacak mücadele.
Ortak basın toplantısını da bugün saat 14.00'da takip edebilirsiniz.
* Song ve Alex Nike'ın final toplarıyla



1 Mayıs 2010 Cumartesi

Sürpriz yok, Avantaj Bursa'da!

http://www.jaglersport.com/yazi.php?id=586
Üç maç aynı saatte başlayınca haliyle o maçtan o maça geçişlerle dolu bir 90 dakika geçirdik.

Galatasaray’ın zaten umudu bitmişti.Rahat başladıkları maçta Belediye takımına bol pozisyon verdiler.Lucas’ın yokluğu defansın diriliği bakımından hissedildi diyebilirim.Arka alana atılan toplara engel olamadı Galatasaray takımı. Ama Sabri’nin güzel asisti Baros’un bitiriciliği ile üç puanı aldı.

Bursaspor ise umutlarını gelecek haftaya taşıdı.Kayseri engelini de aştılar.Şimdi daha rahatlar.
Haftaya Ankaragücü-Fenerbahçe maçını büyük bir keyifle izleyeceklerdir.Fenerbahçe’nin puan kaybını bekleyecekler.

Sürprizin olmadığı haftada Fenerbahçe de Eskişehir maçını kolay atlattı.Ivesa iki golü hediye etti diyebiliriz.Bu arada Fenerbahçe rakip kalecilerden baya ekmek yedi özellikle son haftalarda.Franco ile başlayan seri Murat Şahin’in hediyesi ve Ivesa ile devam etti.
Sarı-Lacivertliler için ilk hedef şimdi kupa.Önce Trabzonspor maçını düşünecekler.
Daha sonra renk taşı , şampiyonluktaki rakibi Bursaspor’un kardeş takımı Ankaragücü’ne konuk olacaklar.

Son iki hafta hem Bursaspor hem Fenerbahçe için çok kritik olacak.Ancak Bursaspor’un bir avantajı var.Sadece bir maçı kaldı.Fenerbahçe ise önce kupa için Trabzonspor’u düşünecek.Sonrasında Ankaragücü maçı ve ligdeki Trabzonspor maçı ile üçlüyü tamamlayacak.

Şu maçlarda tamamlansın ligin genel analizini son hafta yazalım…

Türkiye Kupası Finali Urfa’da GAP Arena’da oynanacak.Stad belli olduktan sonra maçın saati tartışma konusu oldu.

Stadyum bir kere çok güzel .Ona lafım yok.Işıklandırma problemi nedeniyle maç 15.45’te.
Federasyonu bazı konularda anlamakta ne yazık ki güçlük çekiyorum.Özellikle bu stadın ışık probleminin giderilememesi ayrı bir konu.Ancak madem böyle bir durum var o zaman stadın açıklandığı gün saati de açıkla.Kupa Finali’nin bir hafta öncesine kadar saati belli değildi.Tamamen skandal.Stadın ışık sorunu mu var?
O zaman maçı başka yere verirsin.Super Kupa maçını bu stadyumda adam gibi oynatırsın.Bu iş çok mu zor onu çözemedim!








Her şey Inter için...

Roma'nın şampiyon olması halinde soyunma sözü veren Sabrina Ferilli'nin(Her şey Roma için) rakibi belli oldu..
Interli İtalyan model Melita Toniolo, Inter'in şampiyon olması halinde soyunacağını belirtti.

İtalya'da şampiyonluk ne kadar da çekişmeli(!)
Sonunda biri elbet soyunacağı için İtalyanlar çok mutludur herhalde.
Bana sorarsanız kim mi şampiyon olsun?
Son ana kadar favorim Roma'ydı.Ama artık fikrim değişti.Inter seni istiyorum :)


Silverstone açılışı yaptı...

Yeni Arena Grand Prix'i açılışı yaptı.İngiltere'nin Silverstone pisti yeni görünümüne kavuştu.

Şu anda F1'in en hızlı pisti durumunda. Yani anlayacağınız ayaklar gaz pedalından hiç çekilmeyecek.11 Temmuz'u sabırsızlıkla bekleyeceğimi şimdiden söyleyeyim...
Pist Uzunluğu: 5.141 km
Tur sayısı: 60
Tur başına yakıt sarfiyatı(tahmini): 2.5 kg

Silverstone'dan taze görüntüler...