28 Ocak 2010 Perşembe

Shabani Nonda...





Shabani NONDA, Shabani NONDA ......... O'nda...

Hizmetlerinden ötürü teşekkürler NONDA...

Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek ve Yarı Final Eşleşmeleri

ÇEYREK FİNAL EŞLEŞMELERİ

İSTANBUL B.B - TRABZONSPOR
ANTALYASPOR - GALATASARAY
FENERBAHÇE - BURSASPOR
MANİSASPOR - DENİZLİSPOR

YARI FİNAL EŞLEŞMELERİ

FENERBAHÇE - BURSASPOR / MANİSASPOR - DENİZLİSPOR
İSTANBUL B.B - TRABZONSPOR / ANTALYASPOR - GALATASARAY

Çeyrek finalde ilk maçlar 3 Şubat Çarşamba, rövanşları ise 10 Şubat Çarşamba günü oynanacak. Yarı final ilk maçları 24 Mart Çarşamba, rövanşları ise 14 Nisan Çarşamba günleri yapılacak.
2009-2010 sezonunda Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanacak takım ise 5 Mayıs'ta oynanacak final maçı ile belli olacak.

25 Ocak 2010 Pazartesi

Beyazlar içinde...

Beyazlar içinde , bembeyaz bir Galatasaray…
Hava muhalefeti nedeniyle zorlaşan bir zemin ama bana göre Galatasaray inanılmaz bir mücadele örneği gösterdi.İlk yarım saatte ortada giden bir maçtı.Maçın kaderini Gaziantep’in eksik kalması belirledi.Kırmızı karttan sonra oyunun geri kalan bölümünün tek hakimi Galatasaray’dı.

Kimi oyuncular ki bunların başında Arda istediklerini her ne kadar bu sahada yapamasa da Mustafa Sarp yine yaptı yapacağını ve Galatasaray zor da olsa istediği üç puanı aldı.

Belki Nonda penaltıyı gole çevirse Galatasaray maçı çok daha rahat yönetebilirdi ama futbolun içinde bunlar olabiliyor.
Galatasaray eksik …
Eksik ama mücadelesinden hiçbir şey kaybetmemiş.
Caner’e ayrı bir paragraf ayırmak lazım.Müthiş formda ve Kewell’ın yokluğunda o bölgeye ilaç gibi geldi. Taraftar açıkçası inanılmaz üzüldü Kewell’ın sakatlığına ancak Caner’in bu formu umut verici.

Sakatlık demişken…

Anlamıyorum Florya’da neler oluyor. İki hafta sonra döner denen oyuncular dönmesi iki hatta üç ayı bulabiliyor.Serkan Çalık Gençlerbirliği’ne transfer oldu.Oraya gittiğinde ilk açıklaması Galatasaray doktorlarıyla ilgili.Alparslan Erdem ‘in de buna benzer açıklamaları var.O zaman bir şeyler ters gidiyor.Bir problem var.O zaman yönetim,teknik heyet bu problemin üzerine gidip bu işi çözecekler. Galatasaray’ın bu yoğun maç trafiğinde bu konulara dikkat edilmesi gerekiyor.Eskiden beri gelen bir sorun bu bana göre.

Bu arada Keita’nın erken dönüşü Galatasaraylıları inanılmaz sevindirdi.Cezayir’e attığı o muhteşem golün ardından herkes turu Fildişi atladı derken Fildişi trajedik biçimde uzatmalarda elendi.Bu tabii ki en çok Rijkaard’ı sevindirmiştir…

Şunu da belirteyim;
çok eski bir konu olmasına rağmen Delgado konusunda yaptığım haksızlıktan ötürü
Mehmet Çiftçi’den özür diliyorum.Ayrıca bu konu hakkında beni maille olsun,resimlerle olsun aydınlattığı için Mehmet Abi’ye teşekkür ediyorum.

14 Ocak 2010 Perşembe

Yayın Hakları İhalesi Digitürk'ün...

Telekom direndi...
Digitürk inanılmaz rahat tavırlarıyla dikkat çekti.Şimdi gelelim ihaledeki ayrıntılara:

TTF‘nin İstinye‘deki merkezinde yapılan ihalede Türk Telekom ile Digitürk çekişti. Her iki taraf tekliflerini önce kapalı zarf usulü ardından da açık arttırma usulü şeklinde yaptılar. İhale sonunda kazanan 321 Milyon Dolarlık rakamla Digitürk oldu.

Paket B için ise 40 milyon 210 bin Dolar teklif veren TRT ihaleyi kazandı.

TFF Süper Lig ve TFF 1. Lig'in mobil haklarını içeren C paketi için de tek teklif verildi. İhaleyi, 13 milyon 500 bin dolarlık teklifiyle Türk Telekomünikasyon A.Ş kazandı.

11 Ocak 2010 Pazartesi

Super Lig ve 1. Lig 'in yayın hakları ihalesi için 5 firma!!!

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından açılan Süper Lig ile 1. Lig'in gelecek 4 sezon için yayın haklarını kapsayan ihale için şimdiye kadar 5 kuruluş şartname aldı.

Şu ana kadar Digitürk, Doğan TV, NTV, TRT ve Türk Telekom kuruluşları 20 bin TL ödeyerek şartname aldılar.

Tekliflerin, kapalı zarf içerisinde, ihale günü olan 14 Ocak Perşembe günü saat 11.00'de TFF'nin Medya Hakları İhale Komisyonu'na, hazır bulunacak noter huzurunda tutanağa kaydedilmek üzere sunulması gerektiği, ihale günü de öncelikle A, akabinde B, son olarak da C paketine ilişkin ihalelerin gerçekleştirilmesi panlanıyor.
Yayın ihalesi şartnamesi alımı yarın saat 17.00'ye kadar sürecek.

4 Ocak 2010 Pazartesi

Bu Sene Olacak!

http://www.jaglersport.com/yazi.php?id=498
Uzun süredir bir İzmir takımının Super Lig’de boy gösterememesi umarım bu sezon sona erecek.Geçen yıllarda hep play-off maçlarında direkten dönen Altay’ın iyi formu ve bu yıl Bank Asya 1. Ligi’ne yeni yükselen Bucaspor’un inanılmaz yükselişi umut verici…

Bucaspor demişken ; bu kısıtlı bütçe ile yeni yükselmiş bir takım olmasına karşın, hatta üstüne ilk yarının ortalarında bir de teknik direktör değiştirmesine karşın tecrübeli futbolcularıyla iyi bir form grafiği yakaladılar. Kendi evinde müthiş bir tablo sergileyen Bucaspor’un tek eksiği deplasman maçlarındaki kötü grafik.
Şu ara transfer gündeminde de Mehmet Batdal var.Trabzonspor istiyor.Bucaspor Yönetimi’nin istediği miktar ise 500 bin lira.Ben gitmemesinden yanayım.Hoş , gitse de takım havasından bir şey kaybeder mi? Bence kaybetmez.Ancak Mehmet Batdal’ın Super Lig yolunda çok önemli bir silah olduğu kanısındayım.

Eski Fenerbahçeli Nielsen’in tavsiyesiyle takımın Antalya kampına Danimarkalı bir oyuncu katıldı. Ayrıca Kazak Milli Takım oyuncusu Kukeyev de kampta.İki futbolcu deneniyor.Beğenilirse anlaşma sağlanacak.Umarım Super Lig yolunda faydalı transferler olur.Uzun bir süreçten sonra bir İzmir takımının Super Lig’e yükselmesi en büyük isteğim.

Ahmet Çakar “İzmirliler futbolu sevmiyor” diyor.Buna katılmak mümkün değil.Bu kanıya nerden vardı? Onu da Ahmet Hoca’ya sormak lazım.Eğer uzun bir süredir Super Lig’de bir İzmir takımının olmamasına bu konuyu bağlıyorsan, çok yanlış bir cümle kullanmışsın Ahmet Çakar.

Oğuz Sarvan konuştu…

Devre arası hakem semineri de olmasa Oğuz Sarvan’ı gören, duyan olmayacaktı.İyi ki devre arası gelmiş.Düşüncelerini bizlerle paylaştı Merkez Hakem Kurulu Başkanı.
Herkesin söylediği,aynı fikirde olduğu “hakemlerimiz faullerde ve disiplin olaylarında standart tutturamadılar” sözünü beyan etti.Söylenmesi gereken de buydu.”Hakemlerimiz iyi,hiçbir sorun yok” da diyebilirdi.Çok şükür öyle bir kelime işitmedik.Sadece duyduğumuz “geçen seneye göre iyiler açıklaması”.Burada dili sürçmüş olabilir…

Cüneyt Çakır’ın 1. kategori hakemi olması gerçekten uzun aralar sonra çok dikkat çekici bir gelişme.Tabii bunun yanında Selçuk Dereli’nin hakemliği bırakması da ayrı bir durum.Selçuk Dereli kimse de hata aramayacak.Önce kendine bakması gerekiyor.Çünkü herkesten çok O nerede hata yaptığını daha iyi bilir.Hep diyoruz ya “hakem standartı” .İşte sanırım orada bir sıkıntısı vardı.


Uefa öyle kimsenin gözünün yaşına bakmaz.Örneğin Cüneyt Çakır için “maçta çok kart gösteriyor” yorumları var.Adamın standartı bu.Her yerde aynı tip pozisyonlara belli disiplin cezaları uygulamaya çalışıyor.Türkiye’de de aynı,Avrupa’da da aynı.Olması gereken de bu.Ligimizde olsun,Avrupa’da olsun belli maçlarda bazı hatalar yapmış olabilir.Ancak Uefa bir hakemi kolay kolay 1. kategori hakemi yapmaz.Ayrıca Bülent Yıldırım’ı da 2. kategoriye terfi ettiği için kutlamak lazım.Umarım bu iyiye doğru giden tablo diğer hakem arkadaşlara da yansır.2. yarı sadece futbolun konuşulduğu bir lig olur…