20 Aralık 2009 Pazar

Stres ve Keita!

http://www.jaglersport.com/yazi.php?id=489

İki tarafa giden-gelen bir maç oldu.Önce Galatasaray kanatlara indi, pozisyon üretti.Bunları değerlendiremedi.Kimisi de ofsayta takıldı.Oyunun ikinci bölümünde bu sefer Gençlerbirliği inanılması zor pozisyonları harcadı.Sonrasında ise son sözü Elano-Keita-Kewell üçlüsü söyledi.

Galatasaray zor da olsa üç puanı aldı.Zor oldu çünkü Galatasaray eskisi gibi golü erken bulamıyor.Bu sefer takım,tribündeki taraftar strese giriyor.Üstüne bir de hakem eklenince iş çıkılmaz bir hal alıyor.

Ancak Galatasaray’ın defansif zaafları böyle giderse başına dert açmaya devam edecek.Defans dörtlüsünün Servet dışında sürekli değişkenlik göstermesi bir uyum problemini de yanında getiriyor.

Bu duruma devre arasında acil çözüm lazım.Özellikle Uefa’daki maçlar bu zaaflarla hezimet olur.Eşleşmeye bakarsak Atletico Madrid güçlü bir ekip.Her ne kadar bu sezon istedikleri düzeyde olmasalar da bana göre Galatasaray’da istenilen düzeyde değil.Ama özellikle Baros’un dönecek olması ve birkaç takviye Galatasaray’ı daha iyi bir duruma getirecektir.

Keita’yı değerlendirecek olursak müthiş bir futbolcu.Takımı bir anda ateşleyen , dikine oynayan , hızı ile rakibin başı döndüren bir adam.Galatasaray için bir handikap da Keita’nın Ocak ayının sonlarında başlayacak olan Afrika Uluslar Kupası’na gidecek olması.Fil Dişi ekibinin ne kadar ilerleyeceği bilinmez ama yaklaşık bir ay kadar olmayacak Keita. Bu da Galatasaray için bir dezavantaj.

Galatasaray- Gençlerbirliği maçının hakemi Kuddisi Müftüoğlu’na değinecek olursak; ilginç standartları olan bir hakem.Aynı tip iki pozisyondan birine faul çalıyor, diğerine devam diyor.Yani bu nasıl bir adalet, nasıl bir hakem standartı…
Keita’ya yapılan hareketin cezası sanırım dünyanın her bölgesinde kırmızı karttır.Ama bizim ülkemizin hakemleri farklı işte.Her yerde farklarını ortaya koyuyorlar.Özellikle ilk yarıyı 44:56 ‘ da bitirmesi harikaydı!
Dayanamadı her halde…

Ancak bir yardımcı hakem izledim.Gerçekten inanılmaz pozisyonları süzdü.İsmail Şencan…
Sanırım herkesin takdirini topladı.Bu formu umarım devam eder.Çünkü bizim bu tür hakemlere ihtiyacımız var.Demek bazı şeyler isteyince oluyor.Çalışınca oluyor.Darısı orta hakemlerimizin başına…

18 Aralık 2009 Cuma

UEFA Avrupa Ligi eşleşmeleri...

RUBIN KAZAN - HAPOEL TEL AVIV
ATLETICO BILBAO - ANDERLECHT
KOPENHAG - MARSILYEA
PANATHINAIKOS - ROMA
ATLETICO MADRID - GALATASARAY
AJAX - JUVENTUS
BRUGE - VALENCIA
FULHAM - SHAKHTAR DONETSK
LIVERPOOL - UNIREA URZICENI
HAMBURG - PSV EINDHOVEN
VILLARREAL - WOLFSBURG
STANDARD LIEGE - SALZBURG
FC TWENTE - WERDER BREMEN
LILLE - FENERBAHÇE
EVERTON - SPORTING LISBON
HERTHA BERLIN - BENFICA

Sonraki Tur Eşleşmeleri:

HAMBURG - PSV / A.BILBAO - ANDERLECHT
R.KAZAN - HAPOEL TEL AVIV / VILLAREAL - WOLFSBURG
A.MADRID - GALATASARAY / EVERTON - SPORTING
HERTHA BERLIN - BENFICA / KOPENHAG - MARSİLYA
PANATHINAIKOS - ROMA / S.LIEGE - SALZBURG
LILLE - FENERBAHÇE / LIVERPOOL - UNIERA URCIZENI
AJAX - JUVENTUS / FULHAM - SHAKTAR
CLUB BRUGGE - VALENCIA / TWENTE - W.BREMEN

Şampiyonlar Ligi 2. tur eşleşmeleri...

Kuralar çekildi...

STUTTGART - BARCELONA

OLYMPIACOS - BORDEAUX

INTER - CHELSEA

BAYERN MÜNİH - FIORENTINA

CSKA MOSKOVA - SEVILLA

LYON - REAL MADRID

PORTO - ARSENAL

MILAN - MANCHESTER UNITED

17 Aralık 2009 Perşembe

Şampiyonlar Ligi potlar...


SERİBAŞI

Bordeaux (Fransa)
M.United (İngiltere)
Real Madrid (İspanya)
Chelsea (İngiltere)
Fiorentina (İtalya)
Barcelona (İspanya)
Sevilla (İspanya)
Arsenal (İngiltere)

SERİBAŞI OLMAYANLAR

B.Münih (Almanya)
CSKA Moskova (Rusya)
AC Milan (İtalya)
Porto (Portekiz)
Olympique Lyon (Fransa)
Inter (İtalya)
VfB Stuttgart (Almanya)
Olympiakos (Yunanistan)

* Seribaşı takımlar ilk maçlarını deplasmanda oynayacak.
* Çeyrek final ve yarı final kuralarında seribaşı uygulaması olmayacak.
* 1.turda aynı grupta yer almış iki takım 2.turda karşı karşıya gelemeyecek.

12 Aralık 2009 Cumartesi

Döner bu maç Döner!!!

Galatasaray maça iyi başlamış, kanatlardan geliyor.Rakibi tam baskı altına almaya başlarken kalesinde golü görüyor.Anlamsız uygulanan bir ofsayt taktiği.Daha doğrusu uygulanamayan…

Oyundan yine kopmuyor, tam dengelerken bu sefer ikinci golü kalenizde görüyorsunuz.Şartlar iyice ağırlaşmış durumda.Haftalardır gelmeyen galibiyet üstüne bir de Antalya deplasmanında iki farklı geridesiniz. Ama Galatasaray istekli.Her ne kadar santraforsuz başlasa da Kewell Leeds’teki günlerindeki gibi ; en ileride iyi durumda.Yalçınla boğuşuyor, kafa vuruyor.”Döner bu maç döner “diyorsunuz…

En sonunda sol ayağıyla müthiş bir füze çıkarıyor ve Keita farkı bire indiriyor.

Baktığınızda fitili böyle ateşledi Galatasaray.Hiç demoralize olmadı.Arka tarafı berbat durumda ancak mücadele ediyor.O ışığı görüyorsunuz.Bu ışık Elano ile birleşince beraberlik golü geldi..Hemen ardından Keita’nın müthiş asistini Kewell geri çevirmedi.

Galatasaray Antalya’da o üzerindeki baskıyı attı.Takıma bir rahatlama geldi şimdi.Haftalardır süren o stres,hem de çok zora giren bir maçta sona erdi.

Gençlerbirliği maçında sonra iş biraz yönetime düşecek.Haldun Üstünel biraz fazla mesai yapacak.Bu takıma bir stoper şart.Servet’in partneri artık değişmeyen bir isim olmalı.Gökhan Zan’dan umutlar kesilsin.İyi bir stoper ,Servet ile birlikte Galatasaray’ın o bölgedeki sorununu çözecektir.Çünkü o bölge tüm takım savunmasına da yansıyor.

Sanırım bir takviyede forvet hattına olacak.Nonda iyi ,güzel ,hoş da oynamadı mı da takımı adeta bozuyor..Antalya maçında çok kötüydü.Baros’un sakatlığı çok etkiledi takımı.Sanırım o bölge için de bir çalışma yapılıyor…

Her ne kadar taraftar Sabri’ye kızsa da ben iki haftadır arıyorum Sabri’yi.Belki bazı şutları
tribüne gidiyor, bazı ortaları saç baş yolduruyor.


Ancak o sağ kanattaki verimliliği,hızı çok hissedildi.Sabri’nin her hareketi eleştirilir.Ama hızı ve rakibi bozma becerisine kesinlikle haksızlık yapılıyor.Uğur ve Sabri çok farklı oyuncular.İkisinin de ayrı meziyetleri var.Ancak Galatasaray’ın şu oyun formatında Sabri o bölgede olmalı..Yokluğunda bu daha net görüldü.Antalya maçında Keita üç kişi ile boğuşurken örneğin yanında Uğur’u hiç göremedik.Bu tip pozisyonlarda yapılan bindirmeler çok önemli.Rijkaard çözer bu işi diyelim, bitirelim…

8 Aralık 2009 Salı

İyi niyet, iyi niyet de nereye kadar!

Bu hafta maçın analizi yazmayacağım.Çünkü bana göre Türk Futbolu’nda konuşulması gereken, halletmemiz gereken daha başka şeyler var.

Bana göre “maç sonuçlarını hakem hatalarına bağlamayın” sözü kadar çağ dışı bir söz yok.Bugün günümüz futbolunda , her takımın her takımı yenebildiği bir ortamda o ufak detaylar o kadar önemli ki.Mourinho’nun sözlerini bir hatırlayın lütfen.

Hep söylenen klişe söz var ya: “ Hakemler iyi niyetli”. Ben inanmıyorum artık.İyi niyet, iyi niyet de nereye kadar?
Yani bu kadar formuz bir hakem topluluğu daha önce görmedim.Adeta basiretleri bağlanmış bir şekilde maç yönetenler topluluğu.
Hüseyin Göçek’in son hali içler acısı.1 metre önündeki pozisyonu göremiyor.Hem de iki kez bu tip pozisyonda köşe vuruşunu aut veriyor.Seyirciyi tahrik etmek için elinden geleni yapıyor.

Selçuk Dereli Kayserispor-Bursaspor maçına çıkıyor.Maça hükmedemiyor.
FIFA kokartlı hakemimiz Cüneyt Çakır bu hafta bir Kasımpaşa- Sivasspor maçı yönetiyor.Verdikleri kararları sadece özet görüntülerden görseniz inanamazsınız.Bir maç bu kadar elden kaçırılır.

Geçen haftaki Manisaspor-Kayserispor maçı Suat Arslanboğa Cangele’yi oyundan attı, tarihe geçti.İzleyin görün.
İmrenerek izlediğim Bünyamin Gezer’den , Fırat Aydınus’tan bu sene eser yok.Daha say say bitmez.

Bu yönetimler milyon dolarlarla kuruyorlar bu takımları.Ligin dibinden tepsine kadar bu takımların kaderleriyle oynamaya kimin ne hakkı var?
Tamam da bunun sorumlusu kim arkadaş.Bir takım kötü gittiği zaman, o takımın teknik ekibi, başkanı eleştiri yağmuruna tutuluyorsa Merkez Hakem Komitesi de çıkıp bir açıklama yapacak.Bir kişi, iki kişi değil nerdeyse tüm hakemler anlamsız bir düzeyde seyrediyorlar.

Oğuz Sarvan kaç aydır basının, televizyonun karşısında değil.Neden acaba ? Çıkın bir açıklama yapın.
Bu ülkenin Futbol Federasyonu ne iş yapıyor?
İki ayı geçti, üçüncü aya yaklaşıyoruz daha Milli Takım Hocamızı bulamadık.Birini neler olduğuna dair çıkıp açıklama yapması gerekiyor.

Tek bir ağızdan konuşun…

Aziz Yıldırım’ın açıklamaları bomba etkisi yarattı.Geçen sene buna benzer bir açıklama Adnan Polat’tan , daha öncesi de Yıldırım Demirören’den gelmişti.Canı yananlar çıkıp konuşuyor.Hepsi tek tek konuşuyor.Çıkın tüm kulüpler olarak bir açıklama yapın.Bunun sonu nereye varacak?

Aziz Başkan hakemlerden şikayetçi.Herkes şikayetçi.Formsuz olduklarını söylüyor .Haklı.
Ancak Fenerbahçe Beşiktaş maçından ne kadar şikayetçiyse, Galatasaray da Fenerbahçe derbisinden bir o kadar şikayetçi.Ben bunları da söylemesini beklerdim.Diğer maçlarda daha neler oluyor? Birazı yazmaya çalıştım.Ama daha neleri var?Bunların tüm kulüpler tarafından tek bir ağızdan belirtilmesi gerekir.Kulüpler Birliği’ni kastetmiyorum.Canı yanan feryat ederse bir sonuca varamayız.

Kamuoyu rahatsız.Herkesin kafası karışık.Bu karışıklığa kim son verecek onu da bilmiyorum ama sonumuz bu anlayışla iyi değil benden söylemesi…

4 Aralık 2009 Cuma

2010 Dünya Kupası Gruplar...

Gruplar belli oldu.Bana göre ölüm grubu falan yok ortada ancak Breziya'nın grubu biraz çekişmeli olacak gibi...


Group A: South Africa, Mexico, Uruguay, France

Group B: Argentina, Nigeria, Korea Republic, Greece

Group C: England, USA, Algeria, Slovenia

Group D: Germany, Australia, Serbia, Ghana

Group E: Netherlands, Denmark, Japan, Cameroon

Group F: Italy, Paraguay, New Zealand, Slovakia

Group G: Brazil, Korea DPR, Côte d'Ivoire, Portugal

Group H: Spain, Switzerland, Honduras, Chile

İlk maç ev sahibi Güney Afrika ile Meksika arasında 11 Haziran'da...






***Gecenin sunucusu "Charlize Theron"




***Charlize Theron yeni tasarlanan topu "Jabulani" yi tanıtırken...

GALATASARAY: 1 - 0 PANATHINAIKOS


Stat: Ali Sami Yen

Hakemler: Ivan Bebek, Tomislav Petroviç, Tomislav Petka (Hırvatistan)

Galatasaray: Franco, Sabri, Gökhan (Dk. 30 Barış), Servet, Hakan, Mehmet Topal, Mustafa, Elano (Dk. 73 Ayhan), Arda, Kewell (Dk. 63 Keita), Nonda

Panathinaikos: Tzorvas, Vintra, Sarriegi, Kante, Darlas (Dk. 46 Spiropoulos), Simao, Katsouranis (Dk. 62 Hristodoulopoulos), Gilberto, Karagounis (Dk. 73 Ninis), Rukavina, Cisse

Gol: Dk. 49 Mustafa (Galatasaray)

Sarı Kartlar: Dk. 24 Arda, Dk. 44 Kewell, Dk. 90 Mustafa (Galatasaray), Dk. 41 Darlas, Dk. 53 Cisse (Panathinaikos)

Lider kapamak çok önemliydi.İstediğimiz de oldu.Artık son 32'yi düşünelim ve lige dönelim.

Hırvat hakemlere ayrı parantez(!)...
yeterli değiller sadece bu kadar...


2 Aralık 2009 Çarşamba

2010 Dünya Kupası Torbalar belli oldu...

FIFA potları açıkladı işte liste:

Pot 1:Brazil, Spain, Netherlands, Italy, Germany, Argentina ,England,South Afrika(host)

Pot 2:from Asia (Australia, Japan, Korea DPR, Korea Republic),
from North, Central America and the Caribbean (Honduras, Mexico, USA) and
from Oceania (New Zealand)

Pot 3:from Africa (Algeria, Cameroon, Côte d’Ivoire, Ghana, Nigeria) and
from South America (Chile, Paraguay, Uruguay)

Pot 4:European teams (Denmark, France, Greece, Portugal, Serbia, Slovakia, Slovenia and Switzerland)

Kura çekimi 4 Aralık Cuma günü Cape Town'da gerçekleştirilecek ve 19.00'da başlayacak.

Töreni Charlize Theron sunacak.